Fudbal

Neobičan incident odložio utakmicu Crne Gore i Letonije, u nastavku remi

Kadetska reprezentacija Crne Gore remijem sa Letonijom završila je nastup na turniru preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Neobičan incident odložio utakmicu Crne Gore i Letonije, u nastavku remi
Portal AnalitikaIzvor

Susret koji je započet na jednom, a završen na drugom stadionu u Tbilisiju trajao je ukupno više od šest časova. Samo nekoliko minuta nakon prvog sudijskog zvižduka na stadionu David Petrašvili došlo je do prekida susreta zbog pada reflektora, pa su dvije selekcije, nakon gotovo tri sata nastavile duel na stadionu Dinama. 

Izabranici Borisa Miličkovića uspjeli su da pronađu put do mreže rivala u 50. minutu susreta – Nikša Vujanović donio je prednost našem timu nakon dobre akcije i asistencije Andreja Pupovića.

Osim pogotka Vujanovića, ,,sokoli“ su imali dobre pokušaje preko Ivana Bojovića, Ivana Vukčevića, Vujanovića i Dinoše, ali nisu uspjeli da uvećaju prednost.

Propupštene prilike koštale su „sokol“ pobjede u posljednjem kolu turnira u Gruziji pošto je desetak minuta prije kraja Renars Varslavans bio precizan sa bijele tačke i donio bod Letoncima. Prethodno je Petar Vukčević u svom šesnaestercu faulirao Maksimsa Sidorovsa.

- Nakon svega što se desilo i promjene stadiona, večerašnju utakmicu odigrali smo dobro, posebno u drugom poluvremenu tokom kojeg smo bili nadmoćni u polju i stvorili više prilika za pogodak. Došli smo do prednosti nakon dobre akcije po lijevoj strani i pogotka Vujanovića. Zaslužili smo pobjedu protiv Letonije, kada se uzme u obzir sve prikazano, ali nas je jedan nepromišljeni potez koštao penala i pobjede. Zadovoljan sam igrom prikazanom večeras i svima je žao što turnir nismo završili trijumfom. Ono što smo vidjeli prije turnira, da su Italija i Gruzija favoriti turnira, dok smo Letonci i mi na istom nivou. Na osnovu svega prikazanog tokom cijelog turnira mislim da je konačan plasman i realan. Momci su dali maksimum na turniru ali ima dosta mjesta za napredak kroz dalji rad, rekao je selektor Miličković.

Crna Gora - Letonija 1:1

Stadion David Petriašvili i stadion Dinama, Tbilisi.

Sudija: Rahim Hasanov (Azerbejdžan)

Strijelci
1:0 – Nikša Vujanović 50', 1:1 – Renars Varslavans 71' (p)

Žuti kartoni
Mirko Milikić, Matija Drinčić – Crna Gora
Leonids Truskovskis, Gabriels Kirkils – Letonija 

Crna Gora: Petar Radulović, Andrej Pupović, Veljko Radenović (od 41. Balša Dubljević), Mirko Milikić, Petar Vukčević (od 72. Milan Vukotić), Ivan Bojović (od 61. Ognjen Gašević), Nikša Vujanović, Matija Drinčić, Amir Muzurović, Ivan Vukčević, Egzon Dinoša.
Selektor: Boris Miličković.

Letonija: Ivans Dubodelovs, Leonids Truskovskis, Kristers Libeks, Rihards Ozolins, Renars Varslavans, Krists Vilers (od 41. Maksims Sidorovs), Roberts Magrins, Raivis Vilumsons (od 56. Aleksandrs Kartisovs), Aleksejs Krjukovičs, Daniels Fedorovičs, Gabriels Kirkils.
Selektor: Igors Stepanovs.

fscg.me

Portal Analitika