Društvo

Osmogodišnja šampionka iz Nikšića živi u siromaštvu

Marija Simić, osmogodišnja djevojcica iz Nikšića nesvakidašnji je talenat za gimnastiku i džudo, što potvrđuje oko pedeset, većinom zlatnih, medalja koje je osvojila na raznim državnim i međunarodnim takmičenjima.
Osmogodišnja šampionka iz Nikšića živi u siromaštvu
Portal AnalitikaIzvor

Ona svoje djetinjstvo, međutim, provodi u siromaštvu, poručuju iz Banke hrane.

Njena majka obratila se javnosti u nadi da će im neko pomoći.

"Ja sam samohrana majka dvoje maloljetne djece. Prošli smo nas troje kroz pakao porodičnog nasilja i nemaštine. U strahu za svoj život i život svoje djece pobjegla sam kod roditelja nazad, u svoj rodni grad"- kaže Marijina majka Branka.

simici2Dodaje da žive od materijalnog obezbjeđenja porodice u iznosu od 140 eura mjesečno.

"Nemaština mojoj djeci ne smeta da budu dobra djeca, vrijedni đaci i uspješni sportisti. Mihajlo ima 11 godina, traume koje je sa mnom preživljavao nijesu mu smetnja da bude uzoran sin. Đak je petog razreda sa odličnim uspjehom"- navodi ona.

Marija ima osam godina i ona je uspješan sportista o kojoj su skoro mediji pisali. Ide u četvrti razred, odličan je đak .

simici3

Nije uticalo na nju što je spavala na snijegu, na polju i što je bila maltretirana"- kaže Branka

Navodi da sa dosta ljubavi i volje ali bez novca pokušava da ih podrži na putu ka njihovim uspijesima.

"Teško mi je kada ne mogu da im pružim materijalnu podršku .Prošle godine je moj otac išao da radi privatno da bi mogli oboje u jednom danu da proslave rođendan jer za dva nemamo. Marija često putuje na takmičenja. Treba da im izdvojim za opremu pored svakodnevnih potreba za hranu i higijenu, odjeću i školske obaveze. Patnje iz bračnog života i sve traume moje i moje djece ne mogu da nabrajam jer su nam još uvijek bolne"- priča Branka.

simici4

Stan u kojem žive, kako navodi, dobili su od opštine i CZSR.

"Bio je neopremljen. Podigla sam kredit da bih mogla kupiti nešto od stvari da ne budemo u praznom prostoru. Ratu otplaćujem 65 eura, ostatak platim dažbine i uplatim treninge i ne ostane nam nista. Za hranu da imamo, idem ponedjeljkom i kuvam kafu na buvljaku da bi se prehranili do narednog ponedjeljka. Djeca se ne stide da mi pomognu kad god su u mogućnosti"- navodi ona.

Zimus su, dodaje za Badnji dan prodavali svijeće na -20stepeni i nije im bilo teško, da bi mogli da skrpe kraj sa krajem.

marijisimic

"Ovim putem bih zamolila sve ljude dobre volje da nam pomognu, najpotrebniji nam je šporet na drva i frižider a nemamo ni veš masinu. Šta god je ko u mogućnosti da nam pomogne, sva pomoć nam je dobro došla"- kaže Branka.

Žiro račun za pomoć porodici je kod Prve banke na ime Branka Dragović

Br 535-0100200131180-52

Svi koji žele direktno pomoći porodici mogu dobiti od Banke hrane kontakt putem telefona 069495680.

"Pomozimo! Naše malo njima puno znači"- apeluju iz Banke hrane.

simici

 

Portal Analitika