Društvo

Sindikat medija: Zaposleni u RTV Pljevlja na ivici opstanka

Sindikat medija Crne Gore uputio je danas zahtjev za sastanak predsjedniku Opštine Pljevlja Mirku Đačiću zbog, kako ističu, četiri neisplaćene zarade zaposlenima u RTV Pljevlja i neravnopravnog i diskriminatorskog odnosa prema njima. Ujedno su o ovoj situaciji obavijestili ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke i Velike Britanije, kao i Delegaciju Evropske unije u Crnoj Gori.
Sindikat medija: Zaposleni u RTV Pljevlja na ivici opstanka
Portal AnalitikaIzvor

- Koleginice i kolege iz lokalnog javnog emitera RTV Pljevlja su nam se obratili, ističući da nisu primili četiri zarade (jun, jul, avgust, septembar), a pošto je kraj oktobra, to znači da je to nova, peta zarada koja im se duguje. Smatraju da je neshvatljivo da u vrijeme priče o demokratizaciji medija u zemljama u razvoju, kod nas sa ovakvim odnosom, imamo tiho gušenje medija - naveli su iz Sindikat medija.

- Ne bismo bili rezignirani i utučeni da zaposleni u lokalnoj upravi ne primaju redovno svoje zarade. Ta diskriminacija nas dodatno ubija, jer je jasno da Opština ima novca. I mi radimo poslove od javnog interesa i to profesionalno i u skladu sa potrebama lokalne zajednice - stav je zaposlenih RTV Pljevlja.

Iz Sindikata medija podsjećaju da je u RTV Pljevlja zaposlen 31 radnik, te da su pojedini jedini hranioci porodice, a ima i bračnih parova i većina je kreditno zadužena.

- Sve to dovoljno govori da su koleginice i kolege iz RTV Pljevlja na ivici biološkog opstanka. Smatramo da je problem dovoljno dugo zataškavan na lokalnom nivou i da svi moramo da se uključimo u njegovo rješavanje - navode iz Sindikata medija.

Portal Analitika