Kultura

Delegacija Crne Gore na 39. Generalnoj konferenciji UNESCO-a

Generalna konferencija UNESCO počela je danas u sjedištu te organizacije u Parizu, a delegaciju Crne Gore na tom skupu čine: v.d. državnog sekretara u Ministarstvu vanjskih poslova Zoran Janković, ambasadorka Crne Gore u Francuskoj i pri UNESCO-u Dragica Ponorac, generalna sekretarka Crnogorske nacionalne komisije za UNESCO Milica Nikolić i ministarka-savjetnica u Ambasadi Crne Gore u Francuskoj Zdenka Radulović.
Delegacija Crne Gore na 39. Generalnoj konferenciji UNESCO-a
Portal AnalitikaIzvor

Na ovogodišnjoj 39. konferencija traje do 14. novembra, a izlaganje šefa crnogorske delegacije planirano je za treći novembar.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva kulture, osim redovnih aktivnosti na Generalnoj konferenciji UNESCO-a biće izabrana nova generalna direktorica, Odri Azuli iz Francuske.

- Generalna konferencija UNESCO organizuje se svake druge godine, a prisustvuju joj države članice, pridružene članice i posmatrači iz država koje nijesu članice, međuvladinih organizacija i nevladinih organizacija. Na Generalnoj konferenciji se određuju politike i glavne teme djelovanja Organizacije. Njena dužnost je da definiše programe i budžet UNESCO, izabere članove Izvršnog odbora i imenuje generalnog direktora svake četiri godine – podsjećaju iz Ministarstva kulture.

Foto: unesco.org

Portal Analitika