Sci/Tech

Predstavljanje rezultata iz Okvirnog programa za jačanje nacionalnog učešća u Horizont-u 2020

Završni događaj, povodom finalizacije aktivnosti na Okvirnom ugovoru za jačanje nacionalnog učešća u Horizont-u 2020, u organizaciji Ministarstva nauke i Evropske komisije, biće održan 01. novembra 2017. godine u Podgorici, u hotelu Best Western sa početkom u 09 časova.
Predstavljanje rezultata iz Okvirnog programa za jačanje nacionalnog učešća u Horizont-u 2020
Portal AnalitikaIzvor

Pored konferencije za medije, na kojoj će vođa ekspertskog tima, gospodin Aleks Persi Smit (Alex Percy Smith) predstaviti rezultate ostvarene na projektu u proteklih deset mjeseci, biće održana i Radionica za učesnike obuka, sa temom identifikovanja budućih potreba u oblasti pripreme projektnih ideja, implementacije projekata te odgovora na buduće izazove u pomenutom EU Okvirnom programu.

Projekat „Jačanje nacionalnih kapaciteta za učešće u Horizont-u 2020“ je počeo sa praktičnom implementacijom 18. januara 2017. godine i traje deset mjeseci. 

Ukupan budžet projekta je 299.000 EUR-a, a finansiran je sredstvima Evropske unije i Crne Gore, u okviru Instrumenta za pretpristupnu podršku (IPA). 

Postignuti rezultati su više nego zadovoljavajući. Pružena je direktna ekspertska podrška za razvoj projektnih ideja za 10 crnogorskih institucija dok je pod drugom komponentnom projekta, opšte obuke za Horizont 2020 prošlo više od 80 osoba.  

Portal Analitika