Politika

DF: Imamo dokaze da Sinđelić laže

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović predstavio je danas u holu Skupštine Crne Gore dva dokumenta koji, kako on navodi oslikavaju ''o kakvoj se farsi rada kada je u pitanju suđenje o pokušaju terorizma''. Kako Radunović predstavlja u dokumentima stoji da je svjedok saradnik iskaze potpisivao kao Saša a ne Aleksandar, te da je BIA bila upućena u situaciju mnogo prije oktobarskih dešavanja.
DF: Imamo dokaze da Sinđelić laže
Portal AnalitikaIzvor

''Prvim dokumentom odjeljenje Interpola Crne Gore obavještava specijalno policijsko odjeljenje o informacijama dobijenim od srpskog Interpola 21. 10. 2016. godine, to jeste samo pet dana nakon takozvanog državnog udara. Ovim dokuemntom se vidi da su tri bitne stvari postale poznate. Otkrivamo da već od ovog momenta ljudi u Crnoj Gori znaju da je Saša Sinđelić a ne Aleksandar kao što se i dan danas provlači po medijima'', govori Radunović.

Radunović tvrdi da je ''zamjena identiteta'' namjerno napravljena da se prevari crnogorska i stručna javnost i da bi Sinđelić mogao da izbjegne kaznu u Hrvatskoj.

dokument-1

''Dalje u dokumentu jasno stoji da u Srbiji postoji samo jedan Aleksandar Sinđelić i da to nije lice sa fotografije koja stoji u dokumentu, odnosno svjedok saradnik. Dalje, Saša sinđelić koji pokušava da se provuče kao prodavac majica je u ovom dokumentu označen kao neko ko je bio u kontaktu sa ljudima iz Rusije koji švercuju oružje. Dakle Sinđelić je označen kao švercer oružja i u ovom momentu dok je svjedok saradnik'', ističe Radunović.

dokument-2

Kako dalje objašnjava uvidom u dokumenta otkriva se da Sinđelić nije prelazio granicu.

''Provjerom identiteta utvrđeno je da Sinđelić Saša nije prelazio granicu Srbije od prvog januara pa do oktobra mjeseca. Ovdje se radi o čovjeku koji ima psihički poremećaj tako da te njegove ''Džejms Bond'' priče kako je prelazio granicu i krio se padaju u vodu. Njegov izlazak iz Srbije i ulazak u istu nije evidentovan u periodu u kojem je on naveo da je išao za Rusiju i imao neke sastanke. Ovdje onda postoje dvije mogućnosti: Da je tačan zvanični podatak Mupa Srbije ili da je Sinđelić u pravu a u tom slučaju ga je neka tajna služba Srbije morala provući preko aerodroma'', govori Radunović.

slaven-radunovic-3

On dodaje da su u posjedu dokumenta o svjedočenju Sinđelića dok je bio okrivljeni.

''Ovaj dokument je iz trenutnog procesa suđenja izostavljen ne zbog procedure već zbog sadržaja. U ovom dokumentu koji je iznijet 2. novembra pred sudijom Bašovićem na strani broj tri kaže: Inače Edi je govorio nekim lošim ruskim jezikom - što je čudno za ruskog tajnog agenta - a razumio sam da je protivnik vlasti u Crnoj Gori. Ja to tad nisam shvatio kao prijetnju ali sam prenio to agentima BIE i ako bude još sličnih poruka prenijeću im i praviću se da je sve u redu'', čita Radunović.

On je pročitao dio i nakon Sinđelićevog dolaska iz Moskve.

slaven-radunovic-2

''Nekoliko dana nakon mog dolaska iz Moskve zove me Edi i kaže da treba da se nađemo kod fontane na Kalemengdanu. Tad je počeo da mi priča o ljudima koje treba da nabavi i da dođu u CG. Ja sam obavijestio BIU i rekao da nešto nije u redu i da ću im prenijeti sva dodatna saznanja. Dakle agencija za nacionalnu bezbjednost CG i bezbjednost Srbije cijelo vrijeme vode ovaj proces. Takođe ove izjave su dokaz da Sinđelić laže kada je svjedočio prije nekoliko dana. On je u ovom dokumentu iskreno govorio o svemu ovome a onda je uhvaćen u mašineriju Milivoja Katnića i promijenio iskaze. Čovjek je jednostavno sjedio pored televizora slušao svjedočenja drugih okrivljenih i onda svojim iskazom pokrivao rue. Ovo je veoma bitan dokaz da je Sinđelić lagao i samim tim ne treba da bude svjedok saradnik. Ponavljam na kraju, sve ove dokumente je potpisao kao Saša Sinđelić a ne Aleksandar'', zaključuje Radunović.

Portal Analitika