Podgorica

Oglas za raspodjelu 600 besplatnih obroka dnevno

Glavni grad - Sekretarijat za rad, mlade i socijalno staranje, raspisao je Oglas za raspodjelu 600 besplatnih dnevnih obroka za 2018. Godinu. Pravo prijave na Oglas imaju porodice, članovi porodice i lica pod starateljskom zaštitom koja se nalaze u stanju socijalne potrebe, ako što su korisnici MOP-a, naknade za njegu i pomoć drugog lica, lične invalidnine, kao i lica čija penzija ne prelazi visinu minimalne zarade u Crnoj Gori i slično.
Oglas za raspodjelu 600 besplatnih obroka dnevno
Portal AnalitikaIzvor

Prednost u ostvarivanju prava na besplatni dnevni obrok imaju samohrana lica, koja zbog trajne promjene zdravstvenog stanja, invalidnosti ili starosti nijesu u mogućnosti da pripreme obrok, lica sa fizičkim, intelektualnim i senzornim invaliditetom, kao i sa teškim hroničnim ili malignim oboljenjima; lica bez prebivališta i smještaja (beskućnici, prolaznici i si.).

Obroci se serviraju u objektu u Ul.Drvarska b.b. (u blizini OŠ "Božidar Vuković Podgoričanin) - Konik, a određeni broj obroka dostavlja se na kućnu adresu.

Zainteresovana lica, za sebe i članove svoje porodice, dužna su uz prijavu priložiti sljedeću dokumentaciju: dokaz o prebivalištu - fotokopija biometrijske lične karte; dokaz o broju članova porodičnog domaćinstva; izvod iz matičnog registra rođenih za članove domaćinstva; dokaze o prihodima članova domaćinstva; dokaz o zdravstvenom stanju podnosioca zahtjeva i članova porodičnog domaćinstva.

Status lica bez prebivališta i smještaja ( beskućnici, prolaznici i si.) dokazuje se potvrdom organa nadležnog za poslove socijalne zaštite.

Rok za podnošenje prijava sa potrebnom dokumentacijom traje 15 dana od dana objavljivanja Oglasa, a  prijava sa potrebnom dokumentacijom se podnosi, na propisanom obrascu, na šalteru Sekretarijata za rad, mlade i socijalno staranje Glavnog grada Podgorica Ul. Vuka Karadžića br. 16. 

Portal Analitika