Region

Miškovići ponovo na optuženičkoj klupi

Ponovljeno suđenje vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću i njegovom sinu Marku zbog sumnje da su utajili višemilionski porez po odbitku od kapitalnog dobitka iz poslovanja putarskih preduzeća počinje danas pred Specijalnim sudom u Beogradu.
Portal AnalitikaIzvor

Zbog optužbi za pomaganje Marku Miškoviću da utaji porez, suđenje će se ponoviti i Živojinu Petroviću te Jadranki Bardić.

U ovom procesu sudiće se ponovo i vlasniku Nibens grupe Milu Ðuraškoviću, takođe zbog utaje poreza, kao i zbog sumnje da je sa saradnicima oštetio kruševački FAM (Fabrika maziva).

Suđenje im se ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je u septembru ukinuo prvostepenu presudu kojom su Miškovići i Ðurašković bili osuđeni za poresku utaju i naložio da im se suđenje ponovi za to djelo, a Ðuraškoviću i njegovim saradnicima i za zloupotrebe s FAMO-

Miškovići i Ðurašković, kao i još četiri okrivljena, zbog nedostatka dokaza, odlukom Apelacionog suda pravosnažno su oslobođeni optužbi za zloupotrebe s putarskim preduzećima, zbog čega su bili prvobitno uhapšeni u decembru 2012.

Na ponovljenom suđenju svi optuženi će imati priliku ponovo iznijeti svoje odbrane, a sud otkloniti nedostatke zbog na i ostalih optuženih pa su im bile izrečene odvojene presude.

Al jazeera

Portal Analitika