Crna hronika

Lašević danas pred sudijom za istrage

Podgoričanin Marko Lašević (22), koji je u petak oko 18 časova ubio sugrađanina Momira Zečevića u podgoričkom naselju Zlatica, ispalivši mu metak u glavu (27), danas će biti saslušan pred sudijom za istrage, kazao je njegov branilac, advokat Božidar Čarmak, pišu Dnevne novine.
Lašević danas pred sudijom za istrage
Portal AnalitikaIzvor

Policija je uhapsila Laševića u subotu, oko četiri sata izjutra, u naselju Zagorič, a istog dana saslušan je u Tužilaštvu, gdje je pred tužiteljkom Tatjanom Begović iznio detalje tragičnog događaja. Begović mu je nakon saslušanja odredila zadržavanje 72 sata.

Prema riječima advokata Čarmaka, Lašević je u Tužilaštvu ispričao da nije imao namjeru da ubije Zečevića, koji mu je bio prijatelj od djetinjstva, i da je u tuči slučajno potegao obarač. Lašević je kazao da ga je Zečević više puta zvao da mu pozajmi novac, što je odbijao.

Okrivljeni Lašević je ispričao da mu je Zečević uvrijeđen došao ispred kuće, gdje je nastala svađa kojoj je prisustvovala i rodbina okrivljenog, pale su teške riječi, te je Lašević izvadio pištolj i počeo da Zečevića udara po glavi.

“Udario ga je dva puta kundakom pištolja, a porodica okrivljenog ih je razdvajala sve vrijeme. Treći put ga je udario vrhom cijevi i tu je došlo do paljenja”, kazao je Čarmak.

Podsjetimo, u petak, oko 17.55 časova Lašević je hicem iz pištolja, nakon kraće verbalne svađe, teško ranio Zečevića, u Ulici Iva Mažuranića, gdje su se mladići po ranijem dogovoru sreli zbog neraščišćenih računa, navodno, vezanih za sumnjive poslove.

Policija sumnja da je Lašević, u blizini čije kuće se i dogodila pucnjava, pucao Zečeviću direkno u glavu nakon kraće svađe, a potom se pješice udaljio u nepoznatom pravcu. Pronađen je pištolj koji je Lašević odbacio prilikom bjekstva. Zečević je u kritičnom stanju prevezen u Klinički centar, gdje je ubrzo izdahnuo.

Inače, Zečević i Lašević su bili u prijateljskim odnosima, a obojica su, navodno, bili povezani sa zagoričkom grupom.

Dnevne novine

Portal Analitika