Turizam

Poznati fotograf Vučković u Biogradskom jezeru: Suša pokorila jezero

Jesenje boje sa ispucalom podjezerskom zemljom i tek malo plavetnila koje donose ostaci vode. Naviknuti kolorit jeseni i nezabilježena surovost koju je suša donijela Biogradskoj vodi, stvorili su ambijent koji se do sada nije našao pred fotoaparatom...
Poznati fotograf  Vučković u Biogradskom jezeru: Suša pokorila jezero
Portal AnalitikaIzvor

Poznati fotograf Predrag Vučković je samo kratko prokomentarisao – „Ovo do sada niko nije snimio...“. 

Vučković je bio gost NP Biogradska gora jer priprema foto-monografiju „Crna Gora iz drugačije perspektive“. Direktor NP Biogradska gora, Saša Jeknić, izrazio je zadovoljstvo što će se fotografije Biogradske prašume u ovom oktobarsko-sušnom stanju naći u „drugačijim perspektivama“ Crne Gore.

b-jezero-fotograf-susa

Drago nam je da će motivi jednog od najstarijih prirodnih zabrana i jedne od tri preostale prašume u Crnoj Gori, naći u novoj knjizi Vučkovića.

Sigurno da je ovo posebno inspirativan ambijent, a Vučkovićeve fotogtrafije su već uspješno promovisale Crnu Goru u štampanim i digitalnim medijima, kazao je Jeknić.

b-jezero-fotograf-susa-i

 Na naše pitanje da prokomentariše hidrološku situaciju Biogradskog jezera, Jeknić je objasnio da nezapamćena suša traje zapravo od prošle zime kada nije bilo snijega već samo „sibirskih“ mrazeva. Sa prvim ozbiljnijim padavinama, Biogradsko jezero će vratiti uobičajeni nivo vode, smatra Jeknić.

Pobjeda

Portal Analitika