Joković: Za budućnost karatea ne treba brinuti

Crnogorski karatisti i na Svjetskom prvenstvu na Tenerifama potvrdili su da za budućnost tog sporta u Crnoj Gori ne treba brinuti, kazao je predsjednik Karate saveza, Vladimir Joković.
Joković: Za budućnost karatea ne treba brinuti
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorska reprezentacija nastup na šampionatu svijeta za kadete, juniore i mlađe seniore završila je sa tri medalje - jednom zlatnom Bojana Boškovića i dvije bronzane Marija Hodžića i Milene Jovanović.

Joković je naglasio da su karatisti na Tenerifama ostvarili nevjerovatan uspjeh. 

"Nevjerovatan je to uspjeh i za nas karatiste. Imati šampiona svijeta i dva treća mjesta je nešto što i najveći optimisti nijesu očekivali. Još da javnost zna na koji način smo uspjeli da sakupimo stedstva za put tek tada bi ovaj rezultat još više bio vrijedan divljenja", rekao je Joković.

On je naglasio da je rezultat sa Tenerifa za ponos cijele Crne Gore, Karate saveza, Karate kluba Omladinac, selektora, njhovih roditelja i fenomenalnih takmičara.

"Na svim institucijama države je da ove rezultate adekvatno vrednuje jer je ovo budućnost ne samo karatea nego i vrhunskog sporta u Crnoj Gori. 
Kao predsjednik Saveza istinski se ovome radujem i osjećam i veliku obavezu da sve učinimo da se ovakvi uspjesi nastave. U ime Saveza najiskrenije čestitam osvajačima medalja, njihovim trenerima i selektorima i karate klubu Omladinac", kazao je Joković.

On je podsjetio da je Marina Raković prošle godine bila sportista Crne Gore, navodeći da karatiste i ovogodišnji rezultati najozbiljnije kandiduju za to priznjanje.

Portal Analitika