Politika

GO SNP: Nijesu potvrđene izborne liste, nastavak sjednice u utorak

U Podgorici je danas održana konstitutivna sjednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Socijalističke narodne partije Crne Gore, na kojoj je osim konstituisanja ovog organa izabaran i sekretar Izvršnog odbora, diplomirani pravnik Dragan Vukić iz Podgorice, saopšteno je Portalu Analitika iz Socijalističke narodne partije.
GO SNP: Nijesu potvrđene izborne liste, nastavak sjednice u utorak
Portal AnalitikaIzvor

Članovi Izvršnog odbora upoznati su sa aktivnostima oko izbornih lista u gradovima u kojima se održavaju lokalni izbori naredenog mjeseca.

Nakon toga, održana je sjednica Glavnog odbora, na kojoj nijesu donešene odluke o potvrđivanju izbornih lista u Mojkovcu, Cetinju, Petnjici i Tuzima.

Liste nijesu potvrđene iz dva razloga: prvo, zbog opravdanog izostanka pojedinih članova GO koji su prisustvovali prethodnoj sjednici i koji u potpunosti podržavaju programske ciljeve i jedinstvo partije. Drugi razlog je nedostavljanje odborničkih lista od strane odbora SNP sa Cetinja, iz Petnjice i Tuzi. 

Napominjemo da su današnjoj sjednici  prisustvovali članovi koji nisu bili na prethodnoj sjednici GO.

Takođe, odlučeno je da se ova sjednica odloži za utorak kada će se članovi Glavnog odbora, najvjerovatnije, izjasniti o listama za lokalne izbore.

Očigledno je da je i dalje na djelu pokušaj opstrukcije u radu organa partije od strane lica koja ne mogu da se pomire sa rezultatima Kongresa,  ali to neće rezultirati slabljenjem i sprečavanjem jačanja SNP-a. 

Tokom sjednice GO razmatrana je očigledna politička kriza u Crnoj Gori. Rukovodstvo SNP će aktivno učestvovati u rešavanju političke krize u Crnoj  Gori, a isto tako, na unutrašnjem planu, obezbijedićemo poštovanje programskih ciljeva partije, jedinstvo i jačanje Socijalističke narodne partije Crne Gore, kaže se na kraju saopštenja GO SNP-a.

Portal Analitika