Društvo

Pink M: U čije ime Goran Đurović brani Javno preduzeće RTCG?

Uredništvo i zaposleni u PinkM televiziji odbacuju sve navedeno u otvorenom pismu Gorana Đurovića, jednog od devet članova Savjeta RTCG, u kojem on naš medij pokušava da diskredituje i neosnovano i netačno nas optužujući za “nasilje nad njim i JP RTCG”. Javnosti i nadležnim institucijama obraćamo se i molimo za pomoć, kako bi prestali dalji pritisci na rad našeg medija, kao i gotovo svakodnevni pokušaji diskreditacije PinkM-a od Đurovića, te sa njim povezanih lica i medija, navodi se u saopštenju Pink M televizije dostavljenom Portalu Analitika.
Pink M:  U čije ime Goran Đurović brani Javno preduzeće RTCG?
Portal AnalitikaIzvor

Saopštenje koje potpisuje uredništvo Pink M televizije prenosimo integralno:

"Gorana Đurovića, člana Savjeta, pitamo u čije ime se obratio javnosti?
 U čije ime brani Javno preduzeće RTCG?
 Ako se obraća kao član Savjeta RTCG, da li za to ima  neophodnu saglasnost ostalih osam članova?
 Podsjećamo javnost i cijenjene građane da ni predsjednik Savjeta ne može da govori u ime tog tijela, bez adekvatne prethodne saglasnosti ostalih.
 Pitamo i u čije ime Đurovic pokušava da indirektno izvrši pritisak na članove Savjeta Agencije za elektronske medije i direktora Abaza Džafića?
 Ako govori kao predstavnik NVO sektora, takođe ga pitamo da li zna kolika je odgovornost za javno iznijete grube neistine na račun našeg medija, pritisak na PinkM i ali i kako u njegovom “obraćanju” piše, poruke i pritisak na članove Savjeta Agencije za elektronske medije?
Goran Đurovic pokušava da sebe i čelnike Javnog servisa učini žrtvama nekakve nepostojeće hajke, kako bi zamijenio teze, a jedina istina je da on linčuje zaposlene u televiziji PinkM, istovremeno zloupotrebljavajući ulogu člana Savjeta RTCG, pokušava da sebe predstavi kao “jedinog i neprikosnovenog poznavaoca medija i novinarstva”.
Javnosti je dostupno i lako je provjerivo da Đurovic nikada nije bio ni novinar niti urednik u nekom mediju. Đurovic drsko i bez imalo poštovanja insitucija Države Crne Gore, pokušava da diskredituje i članove Savjeta i direktora AEM-a i to sve njih poimenice, upućujući im čak i, usuđujemo se zaključiti-prijetnje da “rade ili da ustupe mjesto hrabrijima i onima sa više znanja”, kako pise u njegovom pismu.
Nameće se zaključak da bi Goran Đurovic, samozvani medijski ekspert, bez dana novinarskog staža, najradije da se i članovi Savjeta AEM-a te čelnici biraju po njegovom ukusu i prema njegovoj zelji.
Podsjećamo Gorana Đurovica da kao član Savjeta RTCG nosi odgovornost više da se ponaša u skladu sa zakonima Države Crne Gore.
Đurovic ne bi trebalo da traži da se ukine PinkM ili bilo koji drugi medij koji ne piše i ne izvještava po njegovom ukusu.
Ni jednom činjenicom nije opovrgnuo izvještavanje PinkM-a o njegovim aktivnostima.
Agencija za sprječavanje korupcije utvrdila je da se ogriješio o zakone, o tome smo po Ustavu slobodni i dužni da izvijestimo.
Otkrili smo, a što nam je službenik Ambasade SAD Saša Brajović i potvrdio, da je sa Brajovićem Goran Đurović osnovao CRNVO, što smo po Ustavu slobodni i dužni, takođe da prezentujemo javnosti.
Ovim i svim drugim povodima Goran Đurović je pozivan više puta iz PinkM-a, čak je i u mikrofon ponuđen da nam da odgovore, a , što je takođe više puta odbio, kako su cijenjeni građani i javnost bili u prilici da vide u našim informativnim formatima.
Izvještavao je PinkM i prenosio stavove i činjenice koje je u septembru 2017. iznio Darko Ivanović, član Savjeta AEM-a kako je Goran Đurović sa porodicom i interesno povezanim licima osnovao na desetine nevladinih organizacija, kako bi svojim saradnicima, a kasnije i sebi obezbijedio članstvo u Savjetu RTCG, a u tome su ga prije desetak godina razotkrili iz MANS-a.
Poduži je spisak upitnih djelovanja Gorana Đurovića, o kojima smo dužni ali i slobodni, po Ustavu suverene Države Crne Gore, da izvještavamo.N

Na kraju, javnosti i cijenjenim građanima iskreno kažemo da ćemo zaštitu od napada Gorana Đurovića i članova menadžmenta Javnog servisa na televiziju PinkM,  tražiti na svim relevantnim adresama."

Portal Analitika