Region

Todorić optužuje Hrvatsku da mu je "otela privatnu svojinu"

Bivši predsjednik uprave "Agrokora" Ivica Todorić na svom blogu ponovo je optužio hrvatsku vladu, tvrdeći da mu je "otela privatnu svojinu" i da je bogatstvo od strateške važnosti "dala u ruke stranim interesima".
Todorić optužuje Hrvatsku da mu je "otela privatnu svojinu"
Portal AnalitikaIzvor

Todorić, koga Državno tužilaštvo Hrvatske tereti za nezakonito pribavljanje 1,142 milijardi kuna (oko 152 miliona eura) prozvao je u najnovijoj objavi na blogu predsjednika hrvatske vlade Andreja Plenkovića, ministarku privrede Martinu Dalić i povjerenika vlade za "Agrokor", Antu Ramljaka.

On tvrdi da su oni stranim profiterima dali izvore vode, hiljade hektara obradive zemlje, industrijske komplekse sa najmodernijom tehnologijom, fabrike u regionu, police u marketima gdje bi trebalo da se nalaze hrvatski proizvodi kao i 60.000 radnih mjesta, prenosi Hina.

Todorić navodi da "Najthed, Aliks partners i njihovi domaći pomagači" danas upravljaju "Agrokorom" i hrvatskim nacionalnim resursima.

"Hrvatskim nacionalnim blagom koje smo moja uprava i ja godinama gradili donoseći dobro hrvatskoj privredi i jačajući hrvatske privredne pozicije u zemljama regiona. Zato od javnosti kriju ugovor o garanciji sa fondom Medison Pasifik iz Hong Konga", napisao je Todorić na svom blogu, dodajući da kada taj dokument izađe u javnost "sve će maske pasti".

Todorić se pita kako je to Ramljak uspio da stabilizuje sistem za koji tvrde da je bio toliko uništen da mu je prijetio stečaj i sistematski rizik za privredu.

Za Todorićem je ove nedjelje izdata crvena Interpolova potjernica, koji je kako Hina navodi, nedostupan vlastima od početka istrage o "Agrokoru".

Hina

Portal Analitika