Turizam

Preko Crne Gore osvajamo Evropu

Crna Gora ima predispozicije da postane luksuzna turistička destinacija. Ima fascinantnu mješavinu prirodnih ljepota - brda, mora i jezera. Tu su i dobre konekcije iz više evropskih i ruskih gradova. Porto Skadar lejk će upotpuniti tu ponudu - kaže potpredsjednik Oberoi grupe za strateški razvoj Samer Najar.
Preko Crne Gore osvajamo Evropu
Portal AnalitikaIzvor

Oberoi grupa je jedan od najpoznatijih svjetskih lanaca hotela i jedan je od investitora projekta Porto Skadar lejk. Imaju 31 luksuzni hotel u šest zemalja i preko Porto Skadar lejka prvi put investiraju u Crnu Goru. Grupa je osnovana 1934. godine i od gostiju je proglašena najboljom hotelskom grupacijom na svijetu. Montenegro rizort, italijanska kompanija Picaroti i Oberoi grupa grade luksuzni turistič- ki eko rizort u srcu Nacionalnog parka Skadarsko jezero. Ekskluzivno, ekološko turističko naselje biće smješteno na poluostrvu Biški rep koji se nalazi na mjestu gdje se Rijeka Crnojevića uliva u Skadarsko jezero. Ko m p l e k s „T h e O b e ro i Luxury Resort and Spa Skadar Lake“, koji je ranije bio poznat kao „Porto Skadar Lake“, imaće hotel sa 51 apartmanom i 30 vila za iznajmljivanje. Investitori najavljuju da će izgradnju hotela početi naredne godine, a završetak radova očekuju krajem 2022. godine. Privilegija Najar kaže da im je privilegija što kroz projekat Porto Skadar lejk ulaze kao investitori u Evropu. - Ponosni smo što sarađujemo sa Lajonelom Sonigom i Picarotijem, koji veoma dobro sarađuju sa crnogorskom vladom - kaže naš sagovornik. Najar kaže da su ljudi u Crnoj Gori ljubazni, da mladi sve vi- še ulažu u obrazovanje i učenje jezika, što je ključni resurs za ugostiteljstvo. - Vlada bi trebalo da preduzme više koraka u predstavljanju Crne Gore kao konačne destinacije, a ne samo odredi- šta koje ćemo proći da dođemo do neke druge destinacije - kaže Najar. Ubjedljiv šarm Oduševljen je ljepotom Skadarskog jezera. - Skadarsko jezero je prelijepo i nema načina da se ta ljepota opiše riječima. To je netaknuta priroda koja ima bezgrani- čan i ubjedljivi šarm koji će, nadamo se, privući mnogo turista u narednim godinama - kaže Najar. On objašnjava da Crnoj Gori nedostaje luksuznih hotela.

- Mi smo imali priliku da vidimo neke od hotela u Crnoj Gori. Nisam vidio da postoji veliki izbor luksuznih hotela, ali postoji potreba da se grade novi hoteli. Kroz Porto Skadar lejk i mi ćemo doprinijeti tome da Crna Gora postane luksuzna destinacija - kaže Najar. On upozorava da je za razvoj turizma veoma bitno da se ulaže u ljude.

- Ključ za turizam je ulaganje u ljude i usluge. Naša hotelska grupacija je izgrađena na filozofiji udovoljava nja gostu. Država Crna Gora mora konstantno da investira u razvoj sistema obrazovanja i obuke - poručuje Najar.

Portal Analitika