Društvo

Iz medija saznala da je razriješena dužnosti

Reagovanje zaštitnice imovinsko-pravnih interesa Dragane Đuranović: Zaštitnica imovinsko-pravnih interesa Crne Gore Dragana Đuranović regovala je na rješenje kojim je predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanović razrješava funkcije predsjednice odbora povjerilaca Rudnika boksita.
Iz medija saznala da je razriješena dužnosti
Portal AnalitikaIzvor

Kako je medij koji je objavio rješenje predsjednika Privrednog suda prepričao, a nije integralno prenio reagovanje  zaštitnice, a radi preciznog obavještavanja javnosti, odgovor zaštitinice prenosimo integralno.

- S obzirom na to da se iz naslova može zaključiti da je zaštitnica razriješena funkcije koju obavlja, to prije svega ukazujemo da je nepravosnažnom odlukom predsjednika Privrednog suda, a koji u predmetu stečaja nad Rudnicima boksita postupa kao stečajni sudija, zaštitnica razriješena funkcije predsjednika Odbora povjerilaca Rudnika boksita u stečaju. Tužno je da predsjednik Suda bilo kakvu odluku, pa i ovu, dostavlja medijima prije nego je dostavi onome na kog se odluka odnosi. Koji su razlozi za ovakvo postupanje zna predsjednik suda. O razlozima za ovakvu odluku zaštitnica će se izjasniti kada joj se odluka uruči.

Povodom primjedbi predsjednika Privrednog suda na rad zaštitnice, zaštitnica obavještava javnost da će, kao i do sada, koristiti sva pravna sredstva koja joj stoje na raspolaganju radi zaštite interesa države Crne Gore, sviđalo se to predsjedniku Privrednog suda ili ne.

U rješenju predsjednika Privrednog suda se navodi da je zaštitnica, koja u odboru povjerilaca zastupa interese države, opstruirala stečaj u Boksitima i to na način što je prigovorila stavu stečajnog sudije da su Boksiti u stečaju, a ne firma Tehnogradnja iz Tuzle, vlasnici nepokretnosti na Bjeloševini i time onemogućila prodaju te imovine.

Stečaj u Boksitima je uveden 2013. godine zbog duga od 1,59 miliona eura CKB-u. Dragana Đuranović je zaštitnica imovinsko-pravnih interesa države od 2015. godine. 

 

(Pobjeda)

Portal Analitika