Bošković prvak svijeta, Jovanović bronzana

Crnogorski karatista Bojan Bošković osvojio je zlatnu, a Milena Jovanović bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore na Tenerifama.
Bošković prvak svijeta, Jovanović bronzana
Portal AnalitikaIzvor

Bošković je u finalnom meču kategorije do 70 kilograma pobijedio Brazilca Andrea Dos Santoša, sudijskim izjašnjavanjem.

On je na putu do finala eliminisao sudijskim izjašnjavanjem Japanca Taikija Kataoku, Bjelorusa Alekseja Filona 8:1, Hasana Arslana iz Turske izjašnjavanjem sudija i u polufinalu Ukrajinca Roberta Širojana 2:1. 

Jovanović je u meču za bronzanu medalju u kategoriji preko 54 kilograma pobijedila Azru Betul Ukar iz Turske 1:0. 

Ona je u prva dva kola eliminisala Sanju Petkovu iz Bugarske 1:0 i Iman Begić iz Bosne i Hercegovine 3:0, ali je u trećem kolu, sudijskim izjašnjavanjem, izgubila od Japanke Sakura Savašima. 

Savašima je plasmanom u finale povukla u repesaž gdje je bila bolja od Rafaele Lopez iz Portugala 3:1 i Sofije Galimzjanove iz Kazahstana i izborila meč za medalju.

Jovanović je kazala da je bronzana medalja sa Svetskog prvenstva najveći uspjeh u karijeri. 

"Put do medalje nije bio lak, imala sam šest mečeva, od kojih sam pet dobila. Imala sam kvalitetne protivnice i svi mečevi bili su teški. Napokon se moj trud i rad na treninzima isplatio. Bronzana medalja daće mi podstrek da još više radim i napredujem, kako bi na pobjedničkom postolju bila i u seniorskoj konkurenciji", kazala je Jovanović.

U nedjelju će na tatami mlađi seniori u borbama Nenad Dulović (do 60), Mario Hodžić (do 67), Nikola Malović (do 75), Vuk Popović (do 84) i Luka Ivanović (preko 84 kilograma). 

Portal Analitika