Politika

HGI obilježila 15 godina osnivanja

Svjesni i onda kao i danas da se društveno tkivo Crne Gore temelji na zajedništvu svih njenih naroda u svim njihovim različitostima, osnovali smo Hrvatsku građansku inicijativu i time doprinjeli političkom sazrijevanju i razumijevanju da je ova država, država svih nas građana, nezavisno o tome kojoj vjerskoj ili nacionalnoj zajednici pripadamo, kazala je predsjednica Marija Vučinović.
HGI obilježila 15 godina osnivanja
Portal AnalitikaIzvor

Ona je dodala da sve dok afirmišemo suživot na bazi tolerancije i razumijevanja na dobrom smo putu jačanja i snaženja građanske države Crne Gore.

“S ponosom ističem da Hrvatska građanska  inicijativa, zahvaljujući našim predstavnicima u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti uspješno unaprijeđuje i afirmiše hrvatsku nacionalnu zajednicu u Crnoj Gori. Na taj način, ne manje važno, šaljemo i jasnu poruku da smo ravnopravan narod i da, kao i drugi narodi, imamo pravo na svoje predstavnike”, rekla je ona.

 

Ona je dodala da nikada HGI nije i neće licitirati sa državnim interesima Crne Gore.

“Ne tako rijetko smo bili kritikovani od svojih vlastitih simpatizera da zanemarujemo naše stranačke interese. Sada, nakon 15 godina, smatram da niti jedna naša temeljna odrednica nije dovedena u pitanje. Naprotiv, svojim političkim djelovanjem HGI je oduvijek kao i što radi danas, davala nemjerljiv doprinos očuvanju stabilnosti i ustavnog poretka Crne Gore, a to ćemo činiti i ubuduće”, kazala je ona. 

 

 

 

Portal Analitika