Fudbal

Petarda pod Goricom, Budućnost pobijedila Grbalj

Fudbaleri Budućnosti pobijedili su danas pred praznim tribinama stadiona pod Goricom, ekipu Grblja 4:1, u posljednjem meču 13. kola Telekom Prve crnogorske lige.
Petarda pod Goricom, Budućnost pobijedila Grbalj
Portal AnalitikaIzvor

To je sedmi trijumf podgoričkog tima, dok je Grbalj doživio četvrti poraz u dosadašnjem dijelu takmičenja. Grbalj je poveo golom Žarka Koraća u 31. minutu. Izjednačio je Alen Melunović u 47, a prednost domaćinu donio je Miljan Vlaisavljević u 58. minutu. Sve dileme oko pobjednika riješio je Darko Nikač u 74, a konačan rezultat postavio je Milivoje Raičević u 82. minutu.

Pobjede u ovom kolu ostvarili su i fudbaleri Sutjeske i Kom Eurozoksa. Vodeća Sutjeka pobijedila je u Nikšiću ekipu Zete 1:0 i zadržala osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Budućnost. Nikšićki tim do petog uzastopnog, ukupno desetog trijumfa ove sezone, došao je golom Miloša Bakrača u 69. minutu. 

Kom Eurozoks je u podgoričkom naselju Zlatica savladao gradskog rivala, ekipu Mladosti 2:1 i preuzeo peto mjesto na tabeli. Do pobjede, četvte ove sezone, došao je golovima Stefana Miloševića u 20. i Radoša Dedića u 47. minutu. Jedini pogodak za Mladost, koja je doživjela četvrti poraz, postigao je Stefan Bukorac u 55. minutu. 

Iskra i Petrovac igrali su u Danilovgradu 0:0, a golova nije bilo ni u Tuzima, u duelu Dečića i pljjevaljskog Rudara. Sutjeska je, poslije 13. kola, vodeća na tabeli sa 33 boda i ima osam više od drugoplasirane Budućnosti. Zeta je treća sa 19, na četvrtom mjestu je Grbalj sa 17, dok je petoplasirani Kom Eurozoks osvojio 16 bodova. 

U narednom kolu, 4. novembra, sastaće se: Petrovac - Dečić, Rudar - Budućnost, Grbalj - Kom Eurozoks, Mladost - Sutjeska i Zeta - Iskra.

Portal Analitika