Zanimljivosti

Ćerka srpske princeze Katarine Oksenberg u kandžama ozloglašene sekte

Katarina Oksenberg (56) zvijezda serije “Dinastija” i ćerka Jelisavete Karađorđević prošle nedjelje za People magazin je ispričala kako je njena dvadesetšestogodišnja ćerka potpala pod uticaj lidera sekte pod nazivom “Nxivm”.
Ćerka srpske princeze Katarine Oksenberg u kandžama ozloglašene sekte
Portal AnalitikaIzvor

Odmah na početku je primijetila da je grupa “čudna i jeziva”, ali njenoj mezimici se dopao program koji je Ranijer pokrenuo pre 20 godina. Majka nije želela da stoji na putu odraslom detetu, ali se situacija otela kontroli.

– Kurs psihologije sa praktičnom nastavom koji radi na savladavanju veština koje obezbeđuju uspjeh u životu – piše na sajtu Nxivm stranice.

 

Mišljenje o Kitovoj grupe se promijenilo u aprilu kad je Katarina razgovarala sa Boni Piesi, ženom koja je napustila kurs.

 

Prema njenim riječima grupa je zapravo sekta koja tjera svoje članove da budu na rigoroznoj dijeti i da ne tijelu imaju urezane incijale vođe grupe.

 

Boni je insistirala da Katarina uradi sve što može kako bi spasila ćerku. Oksenberg je bila iznenađena kad je vidjela koliko je njena ćerka mršava i molila ju je da napusti grupu, ali Indija nije želela da sasluša majku i prestala je da komunicira sa njom.

U potresnom intervjuu za People Katarina je otkrila kako je protekao njen posljednji telefonski razgovor s ćerkom, koja se u međivremenu iz Los Anđelesa preselila centar “Nxivm-a” – Olbani.

 

– Mama, opada mi kosa i nisam imala ciklus godinu dana. Možda bi trebalo da odem kod doktora? – izustila je pre nego što će spustiti slušalicu, kaže Katarina.

 

To je bilo krajem aprila prošle godine. Ubrzo nakon tog poziva joj se pojavila na vratima, a glumica kaže da je izgledala ispijeno i mršavo. Molila je da potraži pomoć, ali Indija nije htjela ni da čuje. Pokupila je svoje stvari i ponovo se vratila u Olbeni. Od tada se nisu čule.

Posljednja informacija koji ima o ćerki datira od pre šest dana. 19. oktobra je Indija na svom fejsbuk profilu objavila poruku sledeće sadržine:

– Sasvim sam dobro, zapravo, odlično sam. Nikad ne bih sebe niti ljude koje volim dovela u opasnost.

Gloria.rs, Jutarnji.hr

Portal Analitika