Politika

Vujanović: Brajović i Marković treba da iniciraju dijalog s opozicijom

Mislim da dijalog između opozicije i vlasti treba da se dogodi unutar Skupštine i da institucije sistema treba da funkcionišu sa adresa koje treba tu vrstu dijaloga da ponude, stav je predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića.
Vujanović: Brajović i Marković treba da iniciraju dijalog s opozicijom
Portal AnalitikaIzvor

Povodom obilježavanja Dana Opštine Herceg Novi, on je danas boravio u tom bokeljskom gradu te izjavio kako „predsjednici parlamenta i vlade treba da iniciraju početak dijaloga“.

- Vi znate da je ono što je aktuelnost Crne Gore - zbivanje u Skupštini, da postoji bojkot parlamenta. Mislim da unutar tog bojkota treba stvoriti dijalog inicijativom koja, prije svega, treba da potekne od predsjednika parlamenta i predsjednika Vlade. I jedan i drugi su mnogo puta iskazali raspoloženje da se taj dijalog otpočne - dodao je Vujanović.

Takođe smatra da bi takav potez „u interesu svih“, da bi parlament funkcionisao „u punoći svog kapaciteta i nadležnosti“.

- Mislim da bi trebalo, zbog jednog ukupnog imidža parlamenta, da se dogodi dijalog i da parlament radi u punom sastavu, da se nađe model koji će motivisati da se opozicija u cjelini tu nađe. Oni su sada pristuni selektivno i to više ne vidim kao bojkot koji ima svoju punoću i  svoju širinu. Ali, kao što znate, uvijek sam govorio da bojkot nije dobar model, da on ne donosi korist i da ni na ovim prostorima nije ostvario efekat koji se očekivao. Ovom prilikom pozivam da se ostvari dijalog unutar parlamenta. Od mene se ne očekuje da se uključim i raduje me da se razumije da to treba da se radi unutar parlamenta. Vidjećemo kako će to politički da ide - zaključio je predsjednik Crne Gore.

Portal Analitika