TV / Film

Nova hit serija "Čista ljubav" od 30. oktobra na Prvoj

Od ponedeljka, 30. oktobra u 20 časova na Prvu televiziju stiže dramska serija „Čista ljubav“ iz ovogodišnje hrvatske produkcije. Serija će biti emitovana svakog radnog dana nakon turske hit serije „Majka“, dok će domaća hit serija „Istine i laži“ koja je već osvojila publiku, biti emitovana od utorka do petka u 21 časova.
Nova hit serija "Čista ljubav" od 30. oktobra na Prvoj
Portal AnalitikaIzvor

„Čista ljubav“ je priča sa velikim ulogom, prožeta tajnama iz prošlosti. U seriji igra plejada odličnih glumaca, na čelu sa Ivanom Hercegom. Crnogorski glumac Momčilo Otašević glumi Hercegovog prijatelja - rivala, dok je uloga žene oko koje će njih dvojica ukrstiti koplja povjerena Tari Rosandić.

Priča se gradi oko samohranog oca Toma (Ivan Herceg), koga je supruga Helena napustila i otišla da radi u inostranstvo. Brzo se ponovo zaljubila i odlučila da se ne vraća. Tomo je od tada sam sa petogodišnjom ćerkicom Mašom.

Tomo je inače odrastao u sirotištu, zajedno sa sestrom Brankom, nakon nesreće u kojoj su im stradali roditelji. U domu je upoznao svog vršnjaka Ranka, koji je kao novorođenče od nepoznatih roditelja ostavljen pred vratima. Ranko i Tomo su bili prijatelji do momenta kada veza između njih puca do razmjera nepopravljivog raskola.

2810cista3Najveću podršku u životu Tomu pružaju brižna sestra Branka (Olga Pakalović) i najbogatija žena iz mjesta Edita (Ksenija Pajić) - stara prijateljica njegovih pokojnih roditelja. Edita je bila mlada, u braku sa starijim mužem, a Tomov i Brankin otac zgodan, muževan i slatkorječiv. Editi je on bio ljubav života, a ujedno i najveća bol. Ostala je trudna s Tomovim ocem i rodila Ranka koga je dala kao malog u Dom za nezbrinutu decu. Tako Ranko odrasta u uvjerenju da nema porodicu i ne sluti koliko je blizu svoje prave krvi.

U Tomov život ubrzo ulazi Sonja (Tara Rosandić), vaspitačica iz vrtića, u koju se zaljubljuje na prvi pogled. Iako njihov prvi susret, vezan za Mašu, protiče u tenziji, Tomo će Sonju vidjeti ponovo kada pronađe njen vjerenički prsten i odlučiti da joj ga vrati.

2810cista1

Ispostavlja se da je Sonja Rankova vjerenica (Momčilo Otašević), ali da se još uvijek koleba da li da se uda za njega. Sonja ni ne sluti kakav je Ranko zapravo. On je moćan čovjek, preduzetnik, vlasnik kazina i pred njom glumi iskrenog i vjernog muškarca, vješto prikrivajući svoja kriminalna djela i agresivnu narav. Sonja ne sumnja da se Ranko i Tomo poznaju od ranije, ali joj je čudno kad Ranko otjera Toma s praga, kada Tomo dođe da vrati vjerenički prsten Sonji.

Ranko ima i ljubavnicu Snježanu (Nives Celzijus) koja se u njega iskreno zaljubila. No, Ranko je potpuno hladan prema Snježani i njegov cilj je da oženi Sonju.

I porodica vrši pritisak na Sonju da se uda za Ranka, i to svako iz svog razloga. Pored majke Jasne, koja je bolesna i depresivna, Sonja ima i oca Milana, Rankovog knjigovođu i brata Vlada. Kad Sonja shvati da je njena porodica ne samo zavisna od Ranka, nego i u velikoj opasnosti od njega, pristaje da se uda samo iz straha i osjećaja dužnosti.

2810cista2

Uloge: Ivan Herceg, Tara Rosandić, Momčilo Otašević, Ksenija Pajić, Dora Arar, Marko Petrić, Nives Celzijus, Mladen Vulić, Sanja Vejnović, Krunoslav Klobučar, Ljubomir Kerekeš, Sementa Rajhard

Režija: Josip Žuvan, Tanja Golić, David Kapac, Zoran Margetić

Portal Analitika