Abiznis

Predstavnici IRF-a obišli fabriku za proizvodnju peleta "Arda Pellet" iz Gusinja

Predsjednik OD IRF-a Zoran Vukčević sa saradnicima obišao je investiciju preduzeća „Arda Pellet“ iz Gusinja koje se bavi proizvodnjom peleta, a ujedno je i korisnik kreditnih sredstava IRF-a.
Predstavnici IRF-a obišli fabriku za proizvodnju peleta "Arda Pellet" iz Gusinja
Portal AnalitikaIzvor

Prilikom posjete predstavnika IRF-a, vlasnik fabrike „Arda Pellet“ Naim Đonbalaj je istakao da su zadovoljni sa dosadašnjom proizvodnjom i saradnjom kako na domaćem tržištu, tako i sa regionom, gdje imaju uspješan plasman svojih proizvoda i da se stalnim rastom proizvodnje i širenjem proizvodnih kapaciteta ostvaruju dodatne mogućnosti za zapošljavanje novih radnika.

Đonbalaj je započeo svoj biznis 2006. godine kada je investirao u jednu pilanu na selu, a 2013. godine je kupio objekat koji je bio u stečaju.

- Proizvodnja peleta mi se oduvijek činila interesantnom kao djelatnost, kupio sam opremu i započeo proizvodnju - izjavio je on.

Takođe je rekao da se proizvodnja vrši u tri smjene.

- U ovoj godini smo i proširili proizvodne kapacitete dodatnom mašinom za proizvodnju. Proizvodimo oko 30 tona za 24 časa od čega 90% proizvoda izvozimo. Zadovoljni smo uslovima kod IRF-a. Prije dvije godine sam uzeo kredit oko 230.000 eura, za sada imamo 15 radnika sa područja Gusinja i okoline – zaključuje Đonbalaj.

2810irfPredsjednik OD IRF-a je izrazio zadovoljstvo prilikom ove posjete istakavši da je „Arda Pellet“ iz Gusinja jedno uspješno preduzeće koje se bavi proizvodnjom peleta u okviru porodičnog biznisa do tog nivoa da sve svoje proizvode prodaje i na teritoriji Crne Gore i da iste i izvozi.

- Objekat koji je investitor otkupio od bivših vlasnika koje godinama nije radilo, sada je stavljeno u funkciju, tako da imamo dvostruku korist od ove investicije, prije svega, valorizaciju resursa sa kojima Crna Gora raspolaže, kao i proizvodnih kapaciteta koji su dosta dugo bili zapušteni - naglasio je Vukčević.

Dalje je dodao da je riječ o preduzetniku koji je na uspješan način realizovao svoju biznis ideju i koji zapošljava određen broj ljudi, što treba da bude dodatni stimulans i dodatni putokaz svima onima koji imaju neku preduzetničku ideju, posebno kad se radi o takvom jednom proizvodu kao što je proizvodnja peleta koja je prije svega zasnovana na domaćoj sirovini, a taj proizvod se pri tom i izvozi.

Na kraju obilaska Đonbalaj je najavio širenje firme i da su za to najbolji uslovi kod IRF-a. 

Portal Analitika