Crna hronika

Uhapšen Lašević, osumnjičen za ubistvo Zečevića

Marko Lašević, koji je sinoć pucao u Momira Zečevića u podgoričkom naselju Zlatica, uhapšen je jutros oko četiri časa, potvrđeno je Portalu Analitika iz Uprave policije.
Uhapšen Lašević, osumnjičen za ubistvo Zečevića
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi, službenici Centra bezbjednosti Podgorica su „nakon niza preduzetih mjera i radnji došli do osnova sumnje da je Marko Lašević (22) juče oko 18 časova u naselju Zlatica, upotrebom vatrenog oružja nanio tešku tjelesnu povredu u predjelu glave Momiru Zečeviću (27), koji je od zadobijene povrede premino u Kliničkom centru Crne Gore“.

- Službenici CB Podgorica su danas oko 4 časa, nakon intenzivnih kriminalističkih i operativnih mjera i radnji, locirali i lišili slobode M. L. Pronađen je pištolj koji je M. L. odbacio prilikom bjekstva, a koji je, kako se sumnja, koristio prilikom izvršenja ovog krivičnog djela - ističu iz MUP-a.

Nadležni državni tužilac naložio je da se Lašević liši slobode i bude priveden uz krivičnu prijavu „zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u sticaju, sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“.

Podsjećamo, u jučerašnjoj pucnjavi u koja se oko 18 sati desila u Ulici Ivana Mažuranića na Zlatici, ubijen je Zečević. Mladić je ranjen u glavu i ranjavanja prebačen u Urgentni centar, ali je usljed težine povreda preminuo je oko 22 sata.

Njih dvojica su se, navodnom posvađali u ulici u blizini restorana “Tri bora”, nakon čega je došlo do pucnjave.

Policija je od tada tragala za osumnjičenim Laševićem.

Foto: Pobjeda/D. Malidžan

Portal Analitika