Kultura

This Is Us, S02E05: Pitomi oblak

Scena u kojoj mali Kevin nalazi Rendalovu knjižicu sa listom stvari koje njegov brat ne smije da uradi da ga ne bi iziritirao gurnula nas je sa 13. sprata
This Is Us, S02E05: Pitomi oblak
Portal AnalitikaIzvor

Od kada gledate seriju „This Is Us“, kad god čujete riječ „braća“ morate da pomislite na Kevina i Rendala. Njihov odnos ima najzanimljiviji tretman i posvećeno mu je najviše pažnje - od svađe usred Menhetna do Kevinovog pravo-iz-romantične-komedije dramatičnog odlaska sa predstave i odlaska kod Rendala koji preživljava nervni slom. Međutim, peta epizoda je otkrila da Kevin i Rendal nijesu jedina braća Pirson!

Blic-saznanje da je Džek Pirson imao brata Nikija budi kovitlac emocija u finišu epizode i otvara mnogo mogućnosti. Da ne pričamo o tome koliko odjednom postaje jasniji Džekov trud da zbližimalog Rendala i Kevina.

Džek ih vodi na kampovanje, nadajući se da će Kevin shvatiti koliko je bitno da uvijek može da se osloni na brata, iako misli da je davež. U momentu kada ga čujemo kako govori svom mlađem bratu Nikiju: „Ja ne idem nigdje, biću uvijek tu“, kampovanje muškaraca iz porodice Pirson dobija još dublje značenje.
U međuvremenu, dok su momci na kampovanju, Rebeka saznaje da je Džekov otac na samrti. Stenli je sada blijeda sjenka okrutnog čovjeka koji nikada nije znao ništa drugo osim da se svađa sa Džekom. Sve vrijeme iščekujemo da se Džek vrati sa kampovanja i izmiri sa njim, ali to se ne događa. Rane koje mu je zadao otac su previše duboke, što vidimo u flešbeku koji prikazuje malog Džeka i Nikija, ostavljenih u automobilu na parkingu, dok Stenli pije u kafani.

Nakon što Džek održi govor o bratskoj ljubavi, mali Kevin nalazi Rendalovu knjižicu sa listom stvari koje njegov brat ne smije da uradi da ga ne bi iziritirao. Ova srceparajuća scena vas nenadano gura sa 13. sprata. Taman kad pomislite da se vašem životu bliži kraj, ugledate Kevina kako sjedi pored vatre sa bratom i umjesto na beton sletite na pitomi oblak. Džek je ipak uspio da zbliži svoje dječake.

U sadašnjosti, odrasli Rendal provodi vrijeme nasamo sa usvojenom ćerkom i dolazi do nečega što može da se nazove trenutkom zbližavanja. Preplašena Kejt saopštava Tobiju da je trudna, ali koliko god ga moli da se ne raduje i ne budi joj nadu da će moći da iznese trudnoću, to ne spriječava njenog dragog da odigra mali slavljenički ples.

A Kevin... Kevin se navukao na vikodin i odao alkoholu, skrivajući užasne emotivne probleme koje u ovom momentu niko ne primjećuje. Gotovo naviru suze pri samoj pomisli na intervenciju koju će izvesti Kejt i Rendal kad shvate da mu je potrebna pomoć. Trojac zagrljaj. Kevine, drži se. Stižemo!

Biljana MARTINIĆ

Tizer šeste epizode: https://www.youtube.com/watch?v=AQnZDb3hzOA

FOTO: ew.com

Portal Analitika