Politika

Abazović: Odustajanjem od bojkota DF odustaje od ključnih zahtjeva opozicije

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović apelovao je juče na Demokratski front da ne prekidaju bojkot parlamenta, upozoravajući da bi odustajanjem od te zajedničke opozicione odluke direktno pomogli Demokratskoj partiji socijalista.
Abazović: Odustajanjem od bojkota DF odustaje od ključnih zahtjeva opozicije
Portal AnalitikaIzvor

On je za Dan ocijenio da trenutna pozicija opozicije nije toliko loša, te da se stvara pritisak na vlast da izađe u susret ključnom zahtjevu, bez kojeg nema rješavanja političke krize u Crnoj Gori.

- A to je raspisivanje novih, prijevremenih parlamentarnih izbora. Svi opozicioni subjekti treba da budu tome maksimalno posvećeni. Žao mi je što se neki subjekti odlučuju za poteze koji nijesu bili ranije dogovoreni. Odluku o bojkotu donijeli smo zajednički nakon dešavanja 16. oktobra prošle godine. To je bio odgovor opozicije na sve što je režim uradio nasilnim preuzimanjem vlasti i kroz brojne malverzacije navodni državni udar i terorizam. Sada je nepotrebno i predstavljalo bi veliki korak unazad ako bi bilo koji opozicioni subjekt odustao od onoga što je ključni zahtjev - kazao je Abazović, uz ocjenu da se po pitanju bojkota, oko kojeg je postojalo zajedništvo opozicije, ne bi trebalo sporiti.

Dan

Portal Analitika