Crna hronika

O imovini Miloša Marovića raspravljaće ponovo 7. novembra

U Višem sudu juče je za 7. novembar odgođeno ročište na kojem je trebalo da se razmatra zahjtev Specijalnog državnog tužilaštva da se trajno oduzme imovina Milošu Maroviću, sinu bivšeg funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, zbog osnovane sumnje da je nezakonito stečena.
O imovini Miloša Marovića raspravljaće ponovo 7. novembra
Portal AnalitikaIzvor

Proces je odgođen zbog nedolaska tužioca Saše Čađenovića koji nije bio u mogućnosti da dođe jer je u isto vrijeme bio zakazan proces za pokušaj terorizma.

Specijalno tužilaštvo traži da se mlađem Maroviću oduzme zemlja u Prijevoru, stan u Budvi, stan koji se vodi na njegovu suprugu, zatim stan i poslovni prostor njegovog šure.

Za Milošem Marovićem Interpol Podgorica raspisao je potjernicu jer je presudom Višeg suda osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora zbog učešća u malverzacijama prilikom preprodaje opštinskog zemljišta u mjestu Prijevor iznad Jaza.

Marović je stekao srpsko državljanstvo i nakon toga je podnio zahtjev Ministarstvu pravde Crne Gore da kaznu izdržava u Srbiji.

Iz Ministarstva pravde ranije su saopštili da je Miloš Marović dužan da kaznu izdržava u Crnoj Gori.

Prema nagodbi koju je potpisao sa Tužilaštvom 30. decembra prošle godine, Miloš Marović je osim zatvorske kazne prihvatio i da državi plati novčani iznos od 380.000 eura.

Maroviću je presuda izrečena krajem jula, nakon što je Viši sud prihvatio sporazum o priznanju krivice u ovom predmetu.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika