Politika

Kakva je bila uloga Kadirova i dijela opozicije?

Izjava svjedoka saradnika Saše Sinđelića, na suđenju za pokušaj terorizma, da mu je Eduard Šišmakov početkom novembra 2016, godine kazao da se operacija u Podgorici obustavlja zbog toga što je Ramzan Kadirov preko izvjesnog muftije dao novac „muslimanskoj stranci“ da formira postizbornu koaliciju sa opozicijom, ponovo je aktuelizovala ulogu predsjednika Čečenije u postizbornim dešavanjima u Crnoj Gori.
Kakva je bila uloga Kadirova i dijela opozicije?
Portal AnalitikaIzvor

- Edi (Eduard Šišmakov je rekao da nema potrebe da radimo bilo što više, da će vlada da se formira sa Demokratskim frontom, da je novac Kadirov preko muftije dao muslimanskoj stranci - rekao je Sinđelić na suđenju za pokušaj terorizma.

List podsjeća da je 29. decembra 2016. godine objavila informaciju pozivajući se na diplomatske krugove iz Beograda i Moskve, da je početkom novembra te godine, lično Kadirov lobirao kod reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifata Fejzića da Bošnjačka stranka napravi koaliciju sa opozicijom u Crnoj Gori.

Kadirov, izuzetno blizak ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, tokom razgovora sa Fejzićem se interesovao za mogućnost da Bošnjačka stranka napravi otklon od Demokratske partije socijalista i podrži opoziciju, uključujući i postizborni savez sa proruski orijentisanim Demokratskim frontom.

Prema saznanjima Pobjede, Fejzić je Kadirovu tokom razgovora saopštio da nije član niti jednog organa Bošnjačke stranke i da nema uticaja na odluke nacionalne stranke bošnjačkog naroda.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika