Košarka

NIKOLIĆ: Nema opuštanja, čvrsto od starta s Olimpijom!

Još su svježi utisci nakon fantastične pobjede Budućnost Volija nad Galatasarajem u „Morači“ (87:78), a Džikićevi izabranici se spremaju punom parom za gostovanje Olimpiji.
NIKOLIĆ: Nema opuštanja, čvrsto od starta s Olimpijom!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Centar tima iz Njegoševog parka, Zoran Nikolić, komentarišući pomenuti trijumf za Portal Analitika navodi da je upisana važna pobjeda protiv kvalitetnog rivala.

- Veoma bitna pobjeda protiv jako dobrog rivala. U prvih 30 minuta kontrolisali smo utakmicu i igrali sa visokim tempom. Posljednjih deset minuta smo oborili gard i dozvolili Galatasaraju da smanji razliku - ocijenio je Nikolić.

Viđena je još jedna blistava partija Budućnosti, posebno u trećoj dionici meča, kada su se domaći odlijepili na 20 razlike (69:49). Jedan od ključnih igrača u pobjedi „plavih“ bio je upravo Nikolić, koji je fantastičnom igrom pod obručima, sa 14 postignutih poena, bio zaslužan za novi trijumf crnogorskog šampiona.

Za naš portal on ističe da je veoma zadovoljan svojom trenutnom formom i dodaje da će pokušati da je poboljša u narednim mečevima.

- Što se tiče moje forme, veoma sam zadovoljan. Pokušaću, ako ne da je poboljšam, onda barem da je održim što duže na ovom nivou - kazao je Nikolić.

Ritam utakmica je takav da igračima ne pruža puno prostora za predah. Već sjutra, Budućnost u Ljubljani očekuje novi test - meč s Olimpijom od 19 sati, koji se igra u okviru šestog kola Jadranske lige. Nikolić očekuje tešku utakmicu i navodi da je protivnik nezgodan na domaćem parketu.

- Protiv Olimpije očekujemo tešku utakmicu u kojoj ćemo morati da budemo maksimalno skoncentrisani da bi pobijedili. Protivnik je kvalitetna i nezgodna ekipa kada igra na svom terenu - ocijenio je Nikolić.

On je dodao da je recept za trijumf u „Tivoliju“ čvrsta igra od samog starta.

- Da igramo čvrsto od samog početka, da nametnemo naš stil igre i da ne popuštamo ni u jednom trenutku - dodao je centar „plavih“.

Treneru Džikiću je bitan svaki igrač u rotaciji, pa je njegovu koncepciju dodatno poremetila povreda oka Filipa Barovića, na koga neće moći da računa u sjutrašnjem meču.

Nikolić nam je potvrdio da oporavak Barovića teče po planu i dodao da se nada da će se Filip brzo vratiti na teren.

- Situacija je značajno bolja, nadamo se da će se oko što prije zamiriti i da će se on brzo vratiti na teren - optimističan je Nikolić.

Naredno kolo Eurokupa donosi pravi derbi za sve ljubitelje košarke. U „Moraču“ 1. novembra stiže Bajern, legendarnog Saše Đorđevića. Podgoričani pamte prošlogodišnju utakmicu, koju je domaći tim pred svojom publikom izgubio ubjedljivo, sa 68:44, što je tada bio još jedan u nizu poraza na evropskoj sceni.

Ove godine situacija je drugačija. „Plavi“ igraju čvrsto u odbrani i agresivno u napadu, ne potcjenjujući niti jednog protivnika, što je već rezultiralo nizom od tri pobjede. Centar Nikolić za Portal Analitika podvlači da će svaki igrač morati da da svoj maksimum ukoliko žele novi trijumf u Eurokupu.

- Prošlogodišnji poraz protiv Bajerna nam je svima ostao kao jako loše sjećanje, ali ove godine je drugačija priča što se tiče samog Eurokupa. Svi znamo da nam neće biti nimalo lako. Svaki igrač će morati da da svoj doprinos na određeni način, ukoliko hoćemo da pobijedimo - ubijeđen je Nikolić.

Naravno, uvijek je lakše pobjeđivati pred punim tribinama, s čim je saglasan i centar „plavih“.

- I te kako je lakše, kao što ste vidjeli u meču protiv Galate. Pozivam sve navijače da dođu u što većem broju da nas podrže na putu do novog trijumfa - poentirao je Nikolić.

A. Popović

Portal Analitika