Društvo

Šehović na Cetinju: Počela sanacija platoa škole LPO na Cetinju

Počela je sanacija platoa cetinjske osnovne škole „Lovćenski partizanski odred“ vrijedna oko 30 000 eura, radiće se na daljoj rekonstrukciji ove škole, a traže se i načini da se u saradnji sa Ministarstvom sporta i Prijestonicom Cetinje počne gradnja sportske sale za ovu ustanovu. Izgradnja sale je već predložena za Kapitalni budžet za narednu godinu. To je zaključeno tokom današnje posjete ministra prosvjete dr Damira Šehovića obrazovnim ustanovama u Prijestonici, kada se susreo i sa gradonačelnikom Aleksandrom Bogdanovićem.
Šehović na Cetinju: Počela sanacija platoa škole LPO na Cetinju
Portal AnalitikaIzvor

Obilazak cetinjskih obrazovnih ustanova je osma u nizu posjeta ministra Šehovića crnogorskim opštinama, sa ciljem da se obiđe svaka škola na teritoriji Crne Gore i na terenu dobiju informacije o stanju u njima, navodi se u saopštenju.

Tokom posjete konstatovano je da se očekuje skori završetak radova na prvoj fazi sanacije krovnog pokrivača predškolske ustanove „Zagorka Ivanović“ za koju je Ministarstvo izdvojilo 30 000 eura. Slijede i dogovori u vezi sa drugom fazom sanacije.

Pri kraju su i radovi na sistemu grijanja JU Dom učenika i studenata Cetinje, čija je vrijednost oko 90 000 eura, za šta su sredstva izdvojena takođe iz budžeta Ministarstva.

Osnovna škola „Njegoš“ rekonstruisana je u okviru projekta Energetske efikasnosti koji se radi uz pomoć KfW banke, i tom prilikom uloženo je 635. 000 eura.

Bilo je riječi i o izgradnji Univerzitetskog kompleksa fakulteta umjetnosti  na Cetinju, u koji je do sada uloženo preko 9 miliona eura. Realizacija ovog projekta odvija se fazno.

Ministar i gradonačelnik razgovarali su o uvođenju sistema dualnog obrazovanja u cetinjsku Srednju stručnu školu, te povezivanju učenika ove škole sa biznis inkubatorom na teritoriji Cetinja.

 

Portal Analitika