Politika

Darmanović otvorio Drugu konferenciju počasnih konzula

Ministar vanjskih poslova prof.dr Srđan Darmanović otvorio je danas Drugu konferenciju počasnih konzula, koja se održava u hotelu CentreVille u Podgorici.
Darmanović otvorio Drugu konferenciju počasnih konzula
Portal AnalitikaIzvor

U obraćanju, Darmanović je naglasio važnu ulogu počasnih konzula u jačanju spoljnotrgovinske razmjene i pozicioniranju Crne Gore na svjetskom tržištu kao atraktivne investicione i turističke destinacije.

darmanovic

„Vaše profesionalno iskustvo, znanje i dobro razvijena poslovna mreža, čine vas jedinstvenim, efikasnim i relevantnim predstavnicima koji značajno mogu doprinijeti ekonomskoj promociji Crne Gore na međunarodnoj sceni“, kazao je Darmanović.

Ministar je izrazio uvjerenje da će konferencija podstaći stvaranje novih kontakata, partnerstava i poslovnih prilika, dok će Ministarstvo vanjskih poslova i ubuduće nastojati da učini sve što je potrebno za stavljanje na raspolaganje institucionalnih mehanizama.

simovic

Tokom konferencije, na kojoj učestvuje 43 počasna konzula, govorili su i potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović, ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, ministarka ekonomije Dragica Sekulić i ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.

Portal Analitika