Društvo

Predstavnici Ministarstva javne uprave na Meridijanskoj konferenciji u Oslu

Načelnik Direkcije za zaštitu od računarskih i bezbjednosnih incidenata na internetu (CIRT) Nikola Ivanović i šef Odsjeka za infrastrukturne servise u Direkciji za informatičku infrastrukturu Dušan Krkotić učestvovali su ispred Ministarstva javne uprave na Meridijanskoj konferenciji održanoj 24. i 25. oktobra ove godine u Oslu, Norveška.
Predstavnici Ministarstva javne uprave na Meridijanskoj konferenciji u Oslu
Portal AnalitikaIzvor

Tema ovogodišnje Konferencije bila je “Politika zaštite kritične informatičke infrastrukture: globalni izazovi – lokalna rješenja”, u okviru koje su predstavnici Ministarstva javne uprave održali prezentaciju na kojoj su predstavljene realizovane aktivnosti u oblasti zaštite kritične informatičke infrastrukture i sajber bezbjednosti na nacionalnom nivou.

Takođe, ovom prilikom razmijenjena su iskustva i najbolje prakse iz cijelog svijeta. Istovremeno, osnažen je ambijent za dijalog i dat zamajac daljoj saradnji vladinih institucija na ovom planu, a kako bi se istražile mogućnosti za uspostavljanje strateških partnerstava, u zajedničkom interesu.

- Meridijanski proces je proizašao iz prve Meridijanske konferencije održane u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske 2005. godine i narednih konferencija održanih u Mađarskoj, Švedskoj, Singapuru, Sjedinjenim Američkim državama, Tajvanu, Kataru, Njemačkoj, Argentini, Japanu, Španiji i Meksiku - kazali su iz Ministarstva javne uprave.

Portal Analitika