Politika

Đukanović: Zahvaliti se umornima u DPS-u i dovesti mlade ljude

- Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović zatražio je od podgoričkog odbora te partije da intenzivira rad na terenu u susret lokalnim izborima u Podgorici koji će biti održani na proljeće naredne godine, saznaje Pobjeda. Đukanović je to saopštio na sastanku koji je održan na njegovu inicijativu u petak u Podgorici i na kojem su prisustvovali predsjednici svih 28 koordinacionih tijela partijske infrastrukture u glavnom gradu.
Đukanović: Zahvaliti se umornima u DPS-u i dovesti mlade ljude
Portal AnalitikaIzvor

Na čelu koordinacionih tijela u Podgorici su najviši stranački prvaci uključujući i ministre u Vladi premijera Duška Markovića. - Đukanović je bio veoma jasan: DPS glavnog grada treba znatno ranije da uđe u pripreme za lokalne izbore i značajno poboljša rad na terenu, saopštio je izvor Pobjede koji je prisustvovao sastanku.

Zaostatak

 U svojstvu predsjednika DPS-a, ali i koordinatora Predsjedništva ove partije za glavni grad, sastankom je predsjedavao Milo Đukanović, a prisustvovali su i gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović sa saradnicima, kao i predsjednik Odbora glavnog grada DPS-a Vladan Vučelić.

Đukanović je kao razlog zašto treba ranije početi pripremu za izbore i pojačati rad na terenu, naveo već preduzete aktivnosti oponenata, ali i činjenicu da se DPS, ako se uzmu u obzir rezultati parlamentarnih izbora nalazi u zaostaku u odnosu na opoziciju. - Partijska procjena je da je DPS trenutno u minusu od pet do sedam hiljada u odnosu na sabrane glasove opozicije, saopštio je izvor Pobjede.

Podmlađivanje Đukanović je, kako su prenijeli izvori Pobjede, najavio i promjene te direktno zatražio od stranačkih prvaka procedure za podmlađivanje Odbora glavnog grada, ključnog nosioca u pripremi lokalnih izbora. - Odbor glavnog grada treba podmladiti i ubaciti što veći broj mladih ljudi. Samo tako možemo biti konkurentni i osvježiti svoju političku ponudu, bio je izričit Đukanović, tvrde izvori Pobjede.

Stijepović prezentovao učinke lokalne samouprave

Prema pouzdanim saznanjima Pobjede na sastanku, gradonačelnik Podgorice, Slavoljub Stijepović, prezentovao je učinke lokalne vlasti u svom mandatu, apostrofirajući šta je sve realizovano od programa koji je dobio ubjedljivu podršku građana. Stijepović je to uradio na inicijativu i zahtjev Đukanovića. - Stijepović je precizno saopštio šta je sve lokalna samoprava uradila, prezentujući veoma koncizno podatke o realizovanim projektima, kao i ulaganjima u svim djelovima glavnog grada, saopštio je naš izvor. Đukanović je, prema informacijama Pobjede, kazao da bi učinke rukovodstva glavnog grada, koje je ocijenio uspješnim, trebalo više valorizovati. - Predsjednik DPS-a je dao veoma precizne instrukcije i smjernice šta treba raditi kako bi se valorizovali učinci vlasti u glavnom gradu, saopštio je izvor Pobjede. (Pobjeda)

Portal Analitika