Crna hronika

Maloljetnik osumnjičen za podmetanje požara u gradskom parku u Tivtu

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Tivat su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti počinjeno u avgustu 2017. godine, i tom prilikom protiv osumnjičenog podnijeli poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca zbog osnovane sumnje da je počinio ovo krivično djelo.
Maloljetnik osumnjičen za podmetanje požara u gradskom parku u Tivtu
Portal AnalitikaIzvor

Naime, 14.08.2017. godiine oko 18,30  na lokaciji gradskog parka u Tivtu došlo  je do požara koji se vrlo brzo raširio i prijetio da ugrozi stambene zgrade i druge objekte koji se nalaze u neposrednoj blizini. Brzom i efikasnom akcijom službenika Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat požar je lokalizovan oko 20,00 časova.

Službenici OB Tivat su u koordinaciji sa državnim tužiocem Osnovnog državng tužilaštva u Kotoru izvršili uviđaj na licu mjesta, i tom prilikom konstatovali da je izgorjelo oko jedan hektar niskog rastinja i da postoji osnovana sumnja da je požar podmetnut. 

Državni tužilac je naložio da se protiv nepoznatog počinioca podnese krivična prijava za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Preduzimajući operativne mjere i radnje, službenici OB Tivat su identifikovali osumnjičenog za ovo krivično djelo. Protiv L.K. (16) iz Tivta podnijet je poseban izvještaj zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Maloljetni L.K. se već nalazi u Centru za djecu i mlade „Ljubović“ u Podgorici zbog drugog krivičnog djela, saopšteno je iz Uprave policije.

Portal Analitika