Društvo

Škrelja: Ovo je pritisak

Predstavnici 111 nevladinih organizacija zatražili su od Administrativnog odbora i predsjednika tog skupštinskog tijela Luiđa Škrelje, kako su naveli, dosljednu primjenu zakona, po kojoj, tvrde oni, nema zakonskog osnova da Goran Đurović bude razriješen funkcije člana Savjeta RTCG.
Škrelja: Ovo je pritisak
Portal AnalitikaIzvor

Škrelja je u izjavi za Pobjedu prokomentarisao da je to pritisak na rad Administrativnog odbora.

- Dobio sam „obavezujuće upozorenje“ od grupe nevladinih organizacija, koja za mene nije obavezujuća već je do- življavam kao pritisak na rad Administrativnog odbora na čijem sam čelu - istakao je Škrelja.

On je kazao da se NVO na ovaj način „stavljaju iznad Odbora, Agencije za sprečavanje korupcije, ali i same Skupštine“.

- Sugerišući kakva bi trebalo da bude jedina moguća odluka, oni jednostrano sagledavaju situaciju i staju na stranu jednog čovjeka iz meni nepoznatih razloga - rekao je Škrelja.

On je naveo da Administrativni odbor niti sudi niti presuđuje, već obavlja poslove poštujući zakon.

- Ovakva reakcija NVO nije novost kada je u pitanju rad Administrativnog odbora. Tako smo imali žestoko upozorenje za jednog kandidata za člana Državne izborne komisijeda se ni po koju cijenu ne bira, a čovjek (Zoran Vujičić) suočen sa takvim „uputstvima“ je povukao kandidaturu - rekao je Škrelja Pobjedi.

U dopisu, koji su potpisali predstavnici 111 nevladinih organizacija, pozvan je Administrativni odbor i Škrelja „da prilikom preduzimanja daljih koraka u vezi sa odlukom Agencije za sprečavanje korupcije o navodnom konfliktu interesa člana Savjeta RTCG Gorana Đurovića, do kraja poštuju tu odluku u kojoj je jasno i nedvosmisleno saopšteno da on nije u konfliktu interesa“. 

Oni su kategorični da je iz odluke Agencije „više nego očigledno da Goran Đurović, kao poljoprivredni proizvođač nije u sukobu interesa i da samim tim ne postoji razlog za njegovo razrješenje sa funkcije člana Savjeta RTCG“.   

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika