Društvo

Kineska delegacija u posjeti Opštini Bar

Kineska delegacija Asocijacije za međunarodno prijateljstvo gradova (CIFCA) na čelu sa g-dinom Qing Boming, generalnim sekretarom za Evropu i predstavnicima Zajednice opština Crne Gore, posjetila je danas predsjednika Opštine Bar, dr Zorana Srzentića koji ih je primio zajedno sa potpredsjednikom Dušanom Raičevićem, potpredsjednicom Sanelom Ličinom, glavnim administratorom Zoranom Radojičićem i svojim saradnicima.
Kineska delegacija u posjeti Opštini Bar
Portal AnalitikaIzvor

Na sastanku su razgovarali o aktivnostima na povezivanju gradova i opština u Crnoj Gori i Kini kao i prijateljstvima koja je Opština Bar uspostavila sa Distriktom Hongkou (Šangaj) i gradom Ningbo u junu 2015. godine.

Predsjednik Opštine Bar je predstavio brojne mogućnosti za ulaganje kineskih investitora u Baru u oblastima obnovljivih izvora energije, infrastrukture i turizma, a gospodin Boming, generalni sekretar za Evropu je najavio da će CIFCA organizovati dolazak kineske delegacije gradonačelnika i privrednika kao odličnu mogućnost za povezivanje Bara sa investitorima.

Kineska međunarodna asocijacija prijateljskih gradova (CIFCA) je nacionalna organizacija NR Kine, koja se bavi promovisanjem prijateljstava između lokalnih samouprava u Kini i gradova u drugim zemljama, poboljšanjem razmjene i saradnje u oblastima privrede, nauke, tehnologije i kulture, a ovu asocijaciju čini  više od 400 gradova iz 31 kineske pokrajine.

img-5315

 

 

 

 

 

Portal Analitika