Društvo

Evropska trening fondacija sjutra u Crnoj Gori

Ministarstvo prosvjete Crne Gore, u saradnji sa Evropskom komisijom i Evropskom trening fondacijom (ETF), organizuje dvodnevnu regionalnu konferenciju za zemlje kandidate, na temu stručnog osposobljavanja. Konferencija počinje sjutra - 26. oktobra, u Budvi - hotel Avala, u 9:30 sati. Događaj se organizuje kao dio Evropske nedjelje stručnih vještina, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.
Evropska trening fondacija sjutra u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Uvodna izlaganja imaće:ministar prosvjete dr Damir Šehović, šef sektora za saradnju u Delegaciji EU u Crnoj Gori Herman Špic, potpredsjednik Privredne komore Crne Gore Ivan Saveljić i predstavnica Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Gordana Stepić.

U radu Konferencije učestvovaće, pored predstavnika Evropske komisije, Evropske trening fondacije, Estonije, Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), te zemalja kandidata, i predstavnici Austrije, Belgije, Francuske, Italije, Letonije, Malte, Portugala, Rumunije, Slovačke, Švedske, Španije i Velike Britanije.

Jedan od prioriteta ETF-a u saradnji sa Crnom Gorom je poboljšanje kvaliteta stručnog obrazovanja i, u skladu sa time, jačanje kvaliteta praktične nastave i obuke nastavnika, trenera, mentora i savjetnika u stručnim školama.

 

Portal Analitika