Ostalo

Poleksić objavio knjigu o golbalu

Publicista i sportski radnik, Zoran Poleksić, objavio je publikaciju pod nazivom "Globalni gospodin golbal", posvećenu paraolimpijskom i napopularnijem sportu osoba sa oštećenjem vida.
Poleksić objavio knjigu o golbalu
Portal AnalitikaIzvor

Poleksić je kazao da je knjiga pionirski poduhvat na prostoru bivše SFRJ, ali i značajno šire, sa posebnim akcentom na globalu u Crnoj Gori, u svjetlu izuzetnih rezultata koje postižu crnogorski golbalisti na takmičenjima u regionu, krunisanih prošlomjesečnim plasmanom u B Evropsku diviziju.

- Štivo o sportu koji se igra u više od 130 svjetskih država, nastalo u intenzivnoj sardnji sa Savezom slijepih Crne Gore i Paraolimpijskim komitetom Crne Gore, zaista je jedinstveno na našim prostorima i zapravo je nastavak mog djelovanja nakon prošlogodišnje knjige Paraolimpizam u Crnoj Gori, prve u našoj državi, kada je u pitanju sport osoba sa invaliditetom - rekao je Poleksić.

On je autor 23 knjige iz oblasti sporta, koje su promovisane u više gradova i država.

Najavljeno je da će promocija knjige "Globalni gospodin global" biti održana u podgoričkom Kulturno-informativnom centru "Budo Tomović", 22. novembra, na dan godišnjice prijema Paraolimpijskog komiteta Crne Gore u Međunarodni paraolimpijski komitet. 

Portal Analitika