Politika

Željeznjak: Kriminalnom režimu se može suprostaviti samo ujedinjena opozicija

Sekretar Generalnog savjeta Jedinstvene Rusije Sergej Željeznjak izjavio je da se “kriminalnom djelovanju crnogorskog režima može suprotstaviti samo ujedinjena opozicija”.
Željeznjak: Kriminalnom režimu se može suprostaviti samo ujedinjena opozicija
Portal AnalitikaIzvor

On je to saopštio u razgovoru sa liderom političke organizacije Otpor beznađu Markom Milačićem u centrali te partije u Moskvi, navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima.

Sergej Željeznjak je predočio uznemiranost Rusije stanjem u Crnoj Gori i na Balkanu u cjelosti.

“Uvukavši Crnu Goru u NATO protiv volje njenih građana, vlast Crne Gore je potpisala gubitak samostalnosti u vođenju spoljnje politike, pretvorivši suverenu državu u satelit NATO alijanse. Mi, s negodovanjem, posmatramo kako crnogorski režim, cinično i protivzakonito, uvlači specijalne predstavnike SAD u unutrašnji politički konflikt u Crnoj Gori, dajući im status strane u sukobu, pokušavajući pri tome iskoristiti NATO kao instrument grubog gušenja opozicionih snaga nezadovoljnih antinarodnom politkom vlasti”, navodi se u saopštenju.

Željeznak je, kako se navodi, rekao da je prije godinu dana, za vrijeme parlamentarnih izbora u Crnoj Gori održanih 16. oktobra 2016., vrhuška crnogorskog režima je, u saradnji sa specijalnim službama država članica NATO-a, otpočela specijalnu operaciju koja se zamalo završila primjenom oružja protiv mirnog stanovištva, i mogla isprovocirati početak oružanog konflikta u Crnoj Gori”.

Milačić je tokom razgovora ocijenio da mladi ljudi moraju pokrenuti novu eru odnosa između Crne Gore i Rusije, nastavljajući ono što je prije tri vijeka započeo vladika Danilo.

“Trenutno neprijateljstvo Crne Gore prema Rusiji je patologija istorije, malignitet, i neophodno je liječenje. Prijeki lijek je smjena vlasti u Crnoj Gori, ali ne i dovoljan. Dužnost i obaveza ozbiljnih političara, prije svega mladih, u Crnoj Gori jeste da se rusko-crnogorski odnosi pod hitno ozdrave, osavremene i postave na temelje najbližih političkih, ekonomskih i kulturnih veza između dvije države, temelje koji će odoljeti izazovima budućnosti”, navodi se u saopštenju.

 

Portal Analitika