Košarka

Biće teško sa Zvezdom, ali "vučice" vjeruju u novu pobjedu

Sjutra nas očekuje težak meč protiv odlične ekipe koja je spoj mladosti i iskustva, koja dugo godina igra zajedno. Gro igračica je zajedno tu tri, četiri godine, praktično su završili prošlu sezonu u ovom sastavu. Jako su uigrane, kvalitetne i očekuje nas težak meč. Moramo dati svoj maksimum svih 40 minuta, skoncentrisati se na naše ciljeve u igri, i u tom slučaju možemo očekivati pobjedu, ocijenio je na današnjem presu prvi strateg košarkašica Budućnost Bemaksa, Goran Bošković.
Biće teško sa Zvezdom, ali "vučice" vjeruju u novu pobjedu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

„Vučice“ sjutra pred svojim navijačima u Univerzitetskom sportskom centru od 19 sati jure novu pobjedu u regionalnom takmičenju. Na megdan im dolazi Crvena zvezda. Bošković napominje da je suvi kvalitet na strani njegovih igračica, i podvlači da ne smije biti opuštanja.

- Suvi kvalitet je na našoj strani, međutim, njihova klupa je duža, imaju deset, jedanaest igračica sličnog kvaliteta. Niti mi njih, niti oni nas mogu nešto specijalno da iznenade, ali biće interesantno za gledanje, pa bih pozvao i publiku da dođe u što većem broju, jer će sjutra veče biti jako dobra košarka - naveo je Bošković.

Kapitenka, Božica Mujović, smatra da im predstoji meč sa mnogo ozbiljnijim protivnikom od prethodnih, pa je neophodno da sve igračice budu maksimalno skoncentrisane.

- Na nama je samo da ispoštujemo dogovor sa treninga, da radimo ono što smo vježbali, da pokušamo da smanjimo broj grešaka iz prethodnih mečeva. Ova utakmica je dosta ozbiljnija od prethodnih. Zvezda ima isti skor kao i mi - tri pobjede, iz tri meča. Najozbiljniji su protivnik u našoj grupi, i uz nas su najbolja ekipa, tako da je na nama da se borimo i da maksimalno skoncentrisano uđemo u meč i mislim da možemo da dođemo do pobjede, jer smo dosta iskusniji i kvalitetniji igrači od njih - zaključila je Mujović.

Košarkašica Sanja Orozović, koja je prošlog četvrtka sa 26 postignutih poena u pobjedi protiv Trešnjevke, bila najefikasnija u redovima „vučica“ (80:49), ubijeđena je u pobjedu svog tima.

- Sigurna sam da možemo da ostvarimo pobjedu. Na našem terenu ne mogu da dođu do ta dva boda, tako da bih pozvala publiku da dođe u što većem broju da nas podrži, da vidi lijepu košarku i novu pobjedu - poentirala je Orozović.

Napomenimo i to da trener Bošković još uvijek ne može da računa na sve igračice, jer su pojedine van stroja zbog povreda, a neke od njih su još rovite zbog virusa.

Utakmica se igra sjutra veče od 19 sati. Ulaz je slobodan.

A.P.

Portal Analitika