Društvo

NVO pisale Škrelji: Đurović nije u sukobu interesa

Goran Đurović, kao poljoprivredni proizvođač, nije u sukobu interesa i zato ne postoji razlog za njegovo razrješenje sa funkcije člana Savjeta Radio televizije Crne Gore (RTCG), ocijenili su predstavnici 111 nevladinih organizacija u pismu upućenom predsjedniku Administrativnog odbora Ljuiđu Škrelji.
NVO pisale Škrelji: Đurović nije u sukobu interesa
Portal AnalitikaIzvor

Navode da je izvršenim uvidom u Izvod iz Centralnog registra privrednih subjekata, kao i izjašnjenjem Đurovića, utvrđeno da je djelatnost privrednog društva “Nature” doo Podgorica mješovita poljoprivredna proizvodnja.

"To ukazuje na činjenicu da Đurović nije lice za koje je propisana zabrana Zakonom o nacionalnom javnom emiteru RTCG, jer je imenovani vlasnik privrednog društva čije obavljanje poslova nije nespojivo sa funkcijom koju vrši”, navode u pismu.


Oni su pozvali Škrelju da poštuje Zakon o nacionalnom javnom emiteru RTCG, kojim se uređuje pitanje sukoba interesa a u kojem stoji da članovi Savjeta ne mogu biti „lica koja, kao vlasnici udjela, akcionari, članovi organa upravljanja, članovi nadzornih organa, zaposleni imaju interesa u pravnim licma koja se bave proizvodnjom radio i televizijskog programa, tako da bi članstvo u Savjetu moglo da dovede do sukoba interesa“.

Oni smatraju da ukoliko Administrativni odbor, i pored jasnog određenja Agencije za sprečavanje korupcije i protivno Zakonu o nacionalnom javnom emiteru RTCG, pokrene postupak razrješenja, da je u pitanju politički obračun sa slobodnomislećim aktivistima nevladinog sektora i članom Savjeta RTCG.

"Cilj je uspostavljanje partijske kontrole nad javnim servisom RTCG", navodi se u dopisu.

Portal Analitika