Košarka

Kreće „Bemax liga“ osnovnih škola

Košarkaški savez Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i Ženskim košarkaškim klubom Budućnost Bemax, uz saradnju kompanije ,,Bemax“ kao glavnog sponzora, uskoro pokreće ligu osnovnih škola Podgorice za djevojčice.
Kreće „Bemax liga“ osnovnih škola
Portal AnalitikaIzvor

Projekat, koji je već neko vrijeme bio u organizacionoj pripremi, predstavlja takmičenje, odnosno Ligu osnovnih škola za djevojčice u kojoj bi bilo uključeno 14 škola sa teritorije glavnog grada, uz škole iz gradskih opština Tuzi i Golubovci.

Takmičenje koje do sada još nije organizovano na tom nivou, počeće sredinom novembra, a trajaće pet mjeseci. Da je u pitanju projekat od izuzetnog zna- čaja govori i činjenica da će kroz to takmičenje proći blizu 300 djevojčica, a liga koja će nositi naziv ,,Bemax liga osnovnih škola“, sadržaće oko 60 utakmica. Nakon kampanje ,,Igraj za Budućnost“, koju je ŽKK Budućnost Bemax u saradnji sa KSCG organizovao prošle godine, a koja je promovisana u 12 crnogorskih gradova i svim osnovnim školama u Podgorici, ovo je još jedna lijepa priča kojom se želi uticati na popularizaciju ženske košarke i podsticaju kod djevojčica školskog uzrasta.

Cilj je popularizovati ovaj sport i istovremeno stvoriti novu bazu, a sve u cilju unapre- đenja ženske košarke. Zahvaljujući generalnom sponzoru, kompaniji ,,Bemax“, koja će finansirati ovaj projekat, djevojčice će prvi put imati priliku da se osjete kao profesionalci. To najbolje potvrđuje podatak da su za sve učesnike pripremljeni kompleti dresova i trenerki. Utakmice će se igrati u dvorani Univerzieta Crne Gore, baš gdje je ženska seniorska reprezentacija igrala kvalifikacione mečeve za EP, gdje je naša mlada reprezentacija igrala prvenstvo Evrope.

Upravo tu je i održan, sredinom marte ove godine, fajnal for WABA lige. S obzirom na to da su organizatori preuzeli apsolutno sve brige oko finansiranja i pobrinuli se da sve bude na profesionalnom nivou, a to potvrđuje da su napravljene i propozicije takmičenja, čudi činjenica da se nijesu prijavile i ostale škole poput OŠ ,,Branko Božović“, OŠ ,,Oktoih“ i OŠ ,,Marko Miljanov”.

Ukoliko tokom takmičenja neke od djevojčica pokažu izuzetan talenat za košarku i odluče da ostanu u ovom sportu, sigurno je da bi to bila najveća dobit ovog projekta.

Arena

Portal Analitika