Crna hronika

Radonjić dao iskaz u okviru istrage za lažno prijavljivanje

Poslanik Ujedinjene Crne Gore Goran Radonjić juče je osnovnom državnom tužiocu dao izjavu povodom prijave koju je protiv njega podnijela direktorica Kliničkog centra Crne Gore Zorica Kovačević, za lažno prijavljivanje povodom slučaja „penzionerska zgrada“.
Radonjić dao iskaz u okviru istrage za lažno prijavljivanje
Portal AnalitikaIzvor

Advokat i šef pravnog tima Ujedinjene Crne Gore Savo Šofranac naveo je da je Više državno tužilaštvo odbacilo Radonjićevu krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja i nesavjestan rad u službi protiv gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića i Zorice Kovačević, nekadašnje ministarke rada i socijalnog staranja.

 - Više državno tužilaštvo je u kratkom roku od dvadesetak dana odlučilo da nema elemenata krivičnog djela, bez ikakvog obrazloženja i ignorišući obilje dokumentacije i materijalnih dokaza koji su im dostavljeni.

Zgradu sa stanovima za penzionere na Tuškom putu gradila je firma „Kroling“ po nalogu investitora, Udruženja penzionera Podgorice, kome je u tu svrhu od Glavnog grada ustupljeno 3.500 metara kvadratnih placa i koji je u potpunosti bio oslobođen od plaćanja komunalija, odnosno naknade za opremanje građevinskog zemljišta – naveo je Šofranac. On smatra da pokretanje postupka za lažno prijavljivanje protiv Gorana Radonjića ima „funkciju zastrašivanja građana kojima se na ovaj način šalje poruka da ne smiju ukazivati na nezakonito postupanje javnih funkcionera, jer će im se u suprotnom desiti da umjesto njih oni odgovaraju za duševne bolove nedodirljivih pojedinaca“.

- U svoje i u ime svih članova Ujedinjene Crne Gore, poručujemo Zorici Kovačević, Slavoljubu Stijepoviću i DPS-u da nas neće uplašiti nikakve krivične prijave i montirani sudski postupci, jer će ubrzo doći dan kada će svi morati odgovarati i suočiti se sa posljedicama svojih nepočinstava, naravno pred nezavisnim pravosuđem, u kome neće biti mjesta za partijske vojnike i poslušnike – zaključio je Šofranac.

Pobjeda

Portal Analitika