Košarka

Najbolji Partizan u sezoni, pao Bilbao

Odigrao je Partizan najbolju košarku u dosadašnjem dijelu sezone i pokazao da može da igra ozbiljniju ulogu u Eurokupu. Napravili su crno-bijeli prilično iznenađenje pobjedom nad Bilbaom u gostima rezultatom 96:92. U neizvjesnoj završnici igrala se pomalo divlja košarka. Partizan se bolje snašao i poenima Čakarevića na 19 sekundi prije kraja, te dobrim penalima stigao do velikog trijumfa. Generalno, bio je ovo pokazatelj ekipi Miroslava Mute Nikolića kako treba da igra ubuduće.
Najbolji Partizan u sezoni, pao Bilbao
Portal AnalitikaIzvor

Najzaslužniji za pobjedu Partizana bio je Najdžel Vilijams Gos sa 27 postignutih poena (osam skokova i tri asistencije).

U prvom poluvremenu Partizan je dugo držao korak. Djelovalo je da će se Bilbao odlijepiti, otišao je i na 10 poena razlike, najviše zahvaljujući Dejanu Todoroviću koji je ubacio 15 poena poslije prvih 20 minuta. Protivtežu mu je pravio Najdžel Vilijams Gos sa 14 poena koji se ponovo pokazao kao veoma efikasan igrač.

Dobro je bilo po Partizan to što je Novica Veličković pokazao da se vraća u formu sa 19 ubačenih poena. O njegovom značaju u igri Partizana ne treba govoriti. To se vidjelo i u odlučujućim momentima. Na poluvremenu je bilo 49:42.

U trećoj dionici domaći sastav se dosta mučio s postizanjem poena, dok je Partizan preko Veličkovića i Marinkovića držao korak i serijom stigao do rezultata 49:49. Sani Aranitović se pokazao kao dobro rješenje kada je vezao trojku pa dvojku i vodio crno-bijele iz Beograda do +3, ali je Redivo dobrim trojkama držao klackalicu koja je trajala do ulaska u posljednju dionicu.

Veličković i Gos su davali crno-bijelima neophodne poene kojima su uplašili ne previše glasnu publiku u Bilbao Areni, kada su crno-bijeli stigli do vođstva od pet poena razlike - 68:73. Bilbao se potom vratio u igru i igralo se koš za koš, sa malom inicijativom Partizana.

Najavio je Miroslav Nikolić da će Partizan najprije na ovakvim utakmicama gledati da pruži šansu mladim igračima. Tako su Marinković, Aranitović, Šalić i Pecarski imali minute, davali poene, gradili se kao igrači. 

To se ujedno može nazvati i najvećim plusem Partizana sa ovog meča. Nije mala stvar igrati protiv ACB ligaša na gostovanju i imati preko puta igrače poput Ervela i Mumbrua. A tek ih pobijediti.

Crno-bijeli sada u Eurokupu imaju skor 1-2.

EUROKUP: Bilbao - Partizan 92:96

Dvorana: Bilbao Arena
Sudije: Papetru, Rajter i Perandi

BILBAO: Fišer 5, Tabu 3, Mendia, Hamnik 7, Redivo 13, Mumbru 10, Ervel 21, Kempton, Tomas 12, Todorović 17, Vučetić, Gladnes 4

PARTIZAN: Miler 13, Vilijams Gos 27, Aranitović 7, Marinković 10, Veličković 19, Tomić 4, Pecarski 4, Gavrilović 2, Andrić 2, Čakarević 6, Stevanović, Šalić 2

mozzartsport.rs

Portal Analitika