Politika

DF: Ako sjednete za sto sa Markovićem, prevrnućemo ga (VIDEO)

Demokratski front protestnim maršom obilježava dvije godine od protesta, a 24. oktobar 2015. godine opomena je da tako nešto više nikad ne smije da se desi, poručuju iz tog saveza.
DF: Ako sjednete za sto sa Markovićem, prevrnućemo ga (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Protestni marš je okončan.

Protestni marš je obilazak okončao ispred hrama Hristovog vaskrsenja. Tu se okupljenima obratio Janko Vučinić.

''Naoružali su kriminalce i krenuli da biju narod. Demokratski front neće dozvoliti da iko bije narod. Naši politički protivnici lažu da smo ostali sami, sa nama je narod'' kazao je on.

U blizine mjesta gdje je pretučen Mijo Marinović prisutnima se obratio novinar Dražen Živković koji je naveo da su građani pokazali hrabrost večerašnjim okupljanjem.

Učesnici protestnog marša su preko Trga nezavisnosti došli do stare zgrade Vlade. Tu su im se obratili Zoran Mustur i Milenko Kićović koji su istakli da su na protestima zadobili teške povrede.

Pristalicama protestnog marša u blizini hotela Hilton obratio se Branko Radulović.

''Te noći smo se junački povlačili od brojnih kancerogenih otrova. Ljudi su nas prepoznavali i pomagali nam. Sve je fijukalo oko nas, imam jedan mali ožiljak od tada, samo naprijed do slobode'', poručio je Radulović.

Protestni marš je zaustavljen kod zgrade Ei Niša a prisutnima se obratio Predrag Mitrović.

''Ja sam tokom protesta ovdje pogođen gumenim metkom ispod oka. Nisu me uplašili, nastavljamo borbu protiv Đukanovićevog režima'', poručio je on.

Prisutni su prošli pored Sahat kule i zaustavili se kod restorana ''Kristal'', gdje je Andrija Mandić uhapšen tokom protesta 2015. godine.

Okupljenima se obratio otac Jovan Plamenac koji je objasnio šta se te noći dogodilo, jer je bio sa Mandićem. Prisjećajući se protesta Plamenac je kazao da je shvatio da je ''Crna Gora šizofrena tvorevina''.  Plamenac je takođe predložio da se kod restorana stavi spomen ploča na kojoj će pisati da je tu uhapšen Mandić - borac protiv režima.

22782069-1639151746136645-397130702-n

Protestni marš se od Skupštine uputio ka Sahat kuli.

Milan Knežević se obratio prisutnima kazavši da nema tog tužioca koji može uplašiti Demokratski front. On je pozvao građansku upoziciju da im se priključe.

''Nema tog Milivoja Katnića koji može da nas uplaši. Nećemo vas izdati i nećemo odustati, to je naš jedini izbor. Građanskoj opoziciji bi poručio da se priključe ovome što mi radimo. Ako budu sjeli za sto sa Markovićem, DF će prevrnuti taj sto. I neka mi i zbog ovoga skinu sad imunitet'', poručio je Knežević.

22811203-1639151709469982-104446759-n

Uoči protesta u staroj zgradi Vlade održana je sjednica glavnih odbora konstituenata Demokratskog fronta. Na sjednici Lider NOVE i funkcioner DF-a, Andrija Mandić, upitao je okupljene da li su spremni da nastave borbu i ''stvar dovedu do kraja tako što će se osloniti na sopstvenu pamet''.

''Večeras smo podizanjem ruku donijeli važnu odluku, da sjutra uđemo u Skupštinu i postavimo poslanička pitanja. Odlučili smo i da obnovimo poziv opoziciji da slijede i prate ono što radi Demokratski front'', kazao je Mandić.

skup-stara-zgrada-vlade

On je pozvao sve prisutne da se upute prema Skupštini.

Marš je počinje okupljanjem kod spomenika kralju Nikoli preko puta Skupštine Crne Gore, a maršuta će obilježiti sva ona mjesta koja su obilježila prethodne proteste.

„Zlatarsku ulicu“, hram Hristovog vaskrsenja kao i čuveni restoran „Kristal“. Imaćemo jednu šetnju, jedan marš slobode i kako tada tako i sada želimo opet isto – želimo prelaznu vladu, želimo fer i slobodne izbore za Crnu Goru''.

 

 

Portal Analitika