Košarka

"Plavi" jure 101. pobjedu - DŽIKIĆ: Galatasaraj veliki izazov za nas

Prvi strateg Budućnost Volija, Aleksandar Džikić, ocijenio je da je Galatasaraj veliki izazov za njegov tim. "Plavi" sjutra pred svojim navijačima jure 101. pobjedu u Eurokupu. Jubilarnu 100. su upisali u Jerusalimu, protiv Hapoela (86-81).
"Plavi" jure 101. pobjedu - DŽIKIĆ: Galatasaraj veliki izazov za nas
Portal AnalitikaIzvor

Tim iz Njegoševog parka duel sa Galatom dočekuje sa maksimalnim učinkom u grupi B.

- Igraćemo protiv veoma dobrog tima, koji je veoma sličan našem posljednjem protivniku - ogromno iskustvo na najvišem evropskom klupskom nivou, mješavina dobrih turskih igrača i mnogih američkih igrača povezanih sa NBA ligom, kao i trenerom sa mnogo uspjeha u svojoj karijeri. Ili, da skratim - veliki su izazov za naš tim. Moraćemo da osmislimo kakvu vrstu igre želimo da igramo protiv njih, zato što oni imaju igrače koji mogu biti efikasni na mnogim pozicijama. Želio bih da možemo igrati u kompletnom sastavu, ali to se zasigurno neće desiti i žao mi je zbog toga - rekao je Džikić.

Galatasaraj je bez pobjede u prva dva kola. Na startu izgubio je u Istanbulu od minhenskog Bajerna 86:69, a kao gost od Ređo Emilije 74:71.

- Oni su dobar tim. Pokušaćemo da promijenimo atmosferu u igri i ispratimo njihov intenzitet. Želim da pozovem navijače da dođu i pomognu nam - kazao je bek šuter Kajl Gibson.

Duel u dvorani "Morača" igra se od 18 sati i 45 minuta.

A.P.

Portal Analitika