Politika

Ambasadorka Izraela: Crna Gora dokazani prijatelj i faktor stabilnosti u regionu

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas ambasadorku Izraela Alonu Fišer-Kam, koja boravi u Crnoj Gori povodom održavanje konferencije „Kapija Balkana – Crna Gora 2017“.
Ambasadorka Izraela: Crna Gora dokazani prijatelj i faktor stabilnosti u regionu
Portal AnalitikaIzvor

Imajući u vidu da su oba zakonodavna doma formirala grupe prijateljstva, Brajović je istakao spremnost Skupštine Crne Gore za snaženjem saradnje sa Knesetom Izraela, što će doprinijeti podizanju sveukupnih odnosa između dvije države na viši nivo.

Sagovornici su zajednički konstatovali da članstvo Crne Gore u NATO i reforme koje naša zemlja sprovodi na putu ka članstvu u EU, značajno doprinose stvaranju povoljnog ambijenta za investicije, pri čemu je ambasadorka Izraela naglasila da Crna Gora, bez obzira na geografsku i populacionu veličinu, može predstavljati kapiju za pristup tržištima država Zapadnog Balkana. Kao oblasti od obostranog interesa za saradnju prevashodno su identifikovani obnovljivi izvori energije i turizam.

Ističući da Izrael Crnu Goru smatra dokazanim prijateljem i faktorom stabilnosti u regionu, ambasadorka Fišer-Kam je pohvalila otvorenost i toleranciju naše zemlje prema manjinama i izrazila zahvalnost na podršci koju jevrejska zajednica uživa u Crnoj Gori.

Portal Analitika