Politika

Demokrate: Ne pomaže poturanje pionirskog sastava

Demokratska Crna Gora uputila je reagovanje na saopštenje OO DPS Cetinje, koje prenosimo u cjelini.
Demokrate: Ne pomaže poturanje pionirskog sastava
Portal AnalitikaIzvor

“Da smo bili u pravu kada smo govorili o potpunoj destrukciji moralnih vrijednosti i svih onih međuljudskih odnosa na koje je vjekovima bila ponosna Crna Gora, svjedoči posljednje saopštenje pionira cetinjske filijale OKG-DPS. Mladost je sinonim za nadu u bolje, vjeru, hrabrost, energiju, želju i mukotrpan rad. Nije sinonim za odbranu neodbranjivog. Mladost ne bi smjela biti na strani pohlepe, osionosti, nezakonito stečenog enormnog bogatstva. Ne bi smjela, a u vašem slučaju jeste. 

Nismo srećni što se potvrđuju naše ocjene stanja u Crnoj Gori. Žao nam je što smo u pravu kada kažemo da ste Cetinje ekonomski opustošili, moralno i vrijednosno unakazili, a popločali ga stazama beznadežnosti i besperspektivnosti. Kao da je malo, dostojanstveno Cetinje decenijama umotavate u vaše čokoladne laži i vozite žičarama obmane. 

Vjerovatno namjerno to radite, ali sigurno iz dubljeg psihološkog motiva. Koliko god se iz materijalnih razloga zaklinjali u Crnu Goru, sve ove decenije niste Cetinju oprostili slobodarski duh i iskrenu ljubav prema Crnoj Gori. Zato mrzite tako agresivno. Zato što su Cetinjani najbolji svjedoci vašeg konvertitstva. To su oni ljudi koje ste ćerali, pratili, prebijali, samo zato što su ISKRENO voljeli Crnu Goru. Osjećaj vama, sigurni smo, nepoznat. Danas, sa istim intenzitetom mrzite i nas. Nesalomljiva brana vašoj mržnji je crnogorska čast, suživot, hrabrost i pravedna Crna Gora. 

Pominjete “rezervne države”. Porazgovarajmo malo o tome. Da li je u pitanju rezervna država kada se glavni ideolog vaše partije i osuđeni šef organizovane kriminalne grupe smije u lice crnogorskim institucijama, pravdi i pravičnosti i odmara u srpskoj prijestonici? Gdje je tu crnogorsko poštenje, čast, kičma? Naravno da su to vama neshvatljivi pojmovi, jer sve radite zbog novca.  Da li je rezervna država pojam za države u kojima veliki broj vaših funkcionera krije nekretnine da ne bi prijavljivao nadležnim organima u Crnoj Gori? Ili pod rezervnom državom podrazumijevate samo kada Cetinjem upravlja gospodin osuđeni ideolog preko svog zeta, zapošljavajući kadar iz drugih opština? 

To što koristite zdravstveni problem vašeg sugrađanina Danila Mrvaljević  u političke svrhe, to je vaš stil, jer vama ništa nije sveto osim Sveta iz Beograda. Odrastanje u ambijentu OKG-DPS, švercerskih i dvorskih bahanalija, ne može iznjedriti ništa osim uvreda i mržnje. To govori o vama. Pustimo građane Cetinja da sude takvom necrnogorskom ponašanju. 

Razumijemo strah. Slijedi izborni ciklus u više gradova. Istraživanja ne lažu. Gubite svake naredne izbore. To dobro znate. Zato i takva panika. Ne pomaže poturanje pionirskog sastava”, navodi se u saopštenju Demokrata. 

Portal Analitika