Marketing

Plaćanje bez novčanika postaje navika

Ekipa dnevnog lista „Pobjeda“ odlučila je da proba novu ponudu kompanije M:tel, plaćanje računa putem telefona, takozvani mPAY i to tokom jednog radnog dana. Novinar i fotograf „Pobjede“ uvjerili su se
u jednostavnost i funkcionalnost te ponude, tokom jako dinamičnog dana. Ono što ih je najviše obradovalo, kako tvrde, je ušteda vremena jer je novinarima, kao i svima nama, svaki trenutak važan.
Plaćanje bez novčanika postaje navika
Portal AnalitikaIzvor

Ponuda mPAY upravo pokazuje da je era inovacija u oblasti informacionih tehnologija umnogome olakšala život. Prvo prijatno iskustvo koje su imali bilo je u hotelu „Hemera“ a kako navode, oni su izabrali upravo to mjesto nakon što su se na sajtu kompanije M:tel informisali o lokacijama
na kojima se može plaćati putem mobilnog telefona. Ipak, ekipa „Pobjede“ priznaje da je najveće iznenađenje prilikom korištenja ove usluge bila jednostavnost. To je po ko zna koji put potvrdilo čuvenu krilaticu da su ljepota i draž života upravo u jednostavnosti. Proceduru plaćanja, čekanja kusura i vječitih problema sa sitninom zamijenilo je jednostavno prislanjane telefona i terminalu i pozivanje broja 1818. Samo par sekundi nakon prislanjanja telefona terminalu, oni objašnjavaju, on izbaci račun. Korisnik nakon toga dobije poruku odnosno obavještenje koliko novca je potrošeno, koliko je stanje na računu i u kom objektu je obavljena transakcija.
Ekipa „Pobjede“ iz sopstvenog iskustva tvrdi da nema sumnje da će mPAY postati i jedno od omiljenih sredstava plaćanja ne samo u lokalima već i u taksiju. Od „Hemere“ do redakcije „Pobjede“ oni su se odvezli taksijem koji su platili telefonom, bez traženja sitnine i bez čekanja kusura. Zadovoljstvo jer su odlučili da prevoz plate mPAY- om, vidjelo se i na licu taksiste, koji je priznao da se raduje što je ovakvo plaćanje dostupno jer se izbjegava pregršt problema, koji nastaju zbog nedostatka sitnine. Gotovo da nema građanina koji nije zbog nedostatka sitnine zakasnio na posao ili na neki važan događaj, međutim, takve uspomene uz nove mogućnosti, polako blijede.

1-2

- Raduje nas jer je konačno počeo da se koristi ovaj vid plaćanja i nema sumnje da će to da zaživi, naročito u taksi vozilima. To nam, moramo priznati, jako olakšava posao, jer kad ne moramo da brinemo hoćemo li stranki imati da vratimo kusur kao da smo sav posao završili. Primijetili smo i da roditelji daju djeci da plaćaju putem telefona, očigledno je da su tako sigurniji, da djeca neće izgubiti novac - odgovorio je taksista naglašavajući da će plaćanje taksija bez novčanika postati navika.

Da se zaokruži dan uz mPAY novinari su svratili do mjesta bez kojeg njihov dan ne može da se zaokruži, a to je kiosk, gdje kupe obavezno štampu
ili cigarete. Sve je plaćeno mobilnim telefonom, a ekipa se bez izgubljenog vremena i raspoložena, nakon predaha, vratila radnim obavezama. Svaki trenutak je zaista važan!

Zadovoljiti kritičare, najteži posao

Opštepoznato je da su novinari prepoznati kao kritičari i svojevrstan korektiv društva, a činjenica da su upravo oni zadovoljni ponudom i da je preporučuju govori mnogo. Dan jednog novinara zaista može biti mnogo lakši uz mPAY imajući u vidu da je njihov radni dan jako dinamičan i podrazumijeva nekoliko odlazaka na teren iz redakcije, tako da scenario koji se nekada ne može izbjeći je upravo zaboravljanje novčanika. Ipak, novinari korisnici M:tel mreže, što većina novinara Pobjede i jeste, mogu da budu mirni čak i kada se desi peh sa novčanikom jer mogu telefonom platiti taksi, svratiti na doručak i kafu, kupiti novinu...

Svi telefoni podržavaju mPAY

Svi korisnici M:tel mreže mogu koristiti uslugu mPAY-a bez obzira na model telefona koji koriste, dakle plaćanje telefonom mogu obaviti i oni korisnici koji nemaju pametni telefon. Posebna povoljnost je što postpejd korisnici račun mogu platiti odloženo na kraju mjeseca putem računa za telefon. Pripejd korisnici na nekom od terminala mogu dopuniti račun, odnosno depozit koji će koristiti isključivo za plaćanje putem mobilnog telefona. 

1-3
Portal Analitika