Turizam

Delegacija Turističke organizacije kineske pokrajine Ningbo posjetila NTO

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak-Kukavičić, sa saradnicima, primila je juče delegaciju kineske pokrajine Ningbo, predvođenu zamjenikom direktora Turističke organizacije Ningboa Žouom Minglijem.
Delegacija Turističke organizacije kineske pokrajine Ningbo posjetila NTO
Portal AnalitikaIzvor

Tom prilikom, Radak-Kukavičić je upoznala goste iz Kine sa turističkim kretanjima u zemlji, povoljnim investicionim ambijentom koji za rezultat ima sve veći broj realizovanih značajnih investicionih projekata u oblasti turizma i aktivnostima koje Nacionalna turistička organizacija Crne Gore sprovodi, uglavnom u okviru regionalnih inicijativa, na privlačenju turista iz Kine.

- Kako je za kineske turiste specifično da posjećuju Crnu Goru u okviru posjete regionu, očekuje se da će pojednostavljeni vizni režim za kineske turiste i uvođenje direktne avio linije na relaciji Peking - Beograd, posredstvom koje agencija Fly Montenegro dovodi turiste i u Crnu Goru, pokrenuti veći broj turističkih dolazakasa tog značajnog emitivnog tržišta. U ponudi su i paket aranžmani za turiste iz Kine koje su kreirale privredne komore Srbije i Crne Gore – navode iz NTO.

Zamjenik direktora Turističke organizacije Ningboa Žou Mingli, ističući lijepe utiske koje je stekao tokom boravka u  Crnoj Gori, o zemlji i njenom narodu, ocijenio je da postoje velike mogućnosti za saradnju dvije zemlje.

- Pokrajina Ningbo prostire se na oko 10.000 kvadratnih km, ima oko osam miliona stanovnika, trenutni BDP je oko 10 milijardi eura, sa učešćem turizma oko 7%, više od 400 turističkih agencija, luku i veliki broj međunarodnih hotelskih lanaca, te predstavlja značajnu kariku u razvoju kineske države - dodao je Mingli.

On je istakao blisku saradnju Ningboa sa zemljama istočne Evrope, te sajam koji se održava svakog juna, pa je pozvao Crnu Goru da učestvuje na njemu učestvuje sledeće godine. Takođe, istakao je da pokrajina Ningbo, u cilju promocije destinacije i bolje saradnje sa zemljama srednje i istočne Evrope novčano podržava dolaske turista iz tih zemalja, što važi i za turiste iz Crne Gore.

Sagovornici su se složili da ima mnogo prostora za saradnju na planu promocije, razmjene iskustava i znanja, te u pravcu veće fluentnosti turista između dvije zemlje.

Portal Analitika